Zonnepanelen in winter plaatsen, heeft dat zin

Zonnepanelen in winter plaatsen, heeft dat zin?

Vaak schaffen mensen zonnepanelen aan wanneer de zon weer begint te schijnen, maar er zijn maar weinig mensen schaffen die ze aan in de winter. Waarom is dat eigenlijk zo en werken zonnepanelen niet net zo goed in de winter als in de zomer? Dat lees je hieronder!

Zonnepanelen in de winter

Een van de grootste misverstanden bij de mensen en hun gedachte over zonnepanelen is het dilemma over, wel of geen zonnepanelen in de winter? Veel mensen hebben het idee dat het zonnesysteem van de panelen draait op de warmte van de zon, maar dat is niet zo. Het zonnesysteem draait op het licht van de zon. Dit licht wordt omgezet in energie. Zonlicht van de zon is er altijd, ook al zie je het niet, dus ook op minder zonnige dagen werken de zonnepanelen hoe ze zouden moeten werken. Zonnepanelen in de winter is dus mogelijk en het levert niet minder energie op dan anders.

Zonnepanelen en sneeuw

Hoe zit dat dan als de zonnepanelen in contact komen met sneeuw? Zonnepanelen kunnen wel tegen een stootje en dus ook tegen sneeuw. Op de panelen zit een speciale vuilafstotende coating die zorgt voor een zelfreinigende functie. Als je de panelen in een bepaalde hellingshoek monteert, zal het vuil er altijd vanaf stromen. Ook de bekabeling van jouw panelen zijn sneeuw bestendig, maar als het kabelwerk niet netjes afgewerkt is. Dan kan er een isolatiefout ontstaan. Om er zeker van te zijn dat dit niet voor zal komen is het belangrijk om je zonnepanelen te laten installeren door een professionele installateur. Neem bijvoorbeeld de panelen van SunCatch, hierbij krijg je ook garantie. Dat is handig om te hebben, stel er zal iets voorkomen met de panelen.

Lees tip:  Fris groen in huis met een ecosysteem met planten

Als de sneeuw die op de panelen ligt smelt, dan kan het paneel weer stroom opwekken. Hiermee ontstaat er warmte en zal de rest van de sneeuw ook smelten. Sneeuw weerkaatst zonlicht en trekt dus meer licht aan. Zo komt er meer energie en zorgt het voor een extra opbrengst.

Heeft het zin?

Twijfelde jij over het aanschaffen van zonnepanelen in de winter? Dan zul je dat nu vast niet meer doen! Het is dus zo dat de zonnepanelen evenveel energie opleveren in de winter als in de zomer en soms nog wel meer! Twijfel dus niet te lang want, zonnepanelen in de winter kan gewoon. Met die stijgende prijzen is het zeker een mooi vooruitzicht op extra geld te besparen, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *