Leuke creaties om te maken van hout

Wanneer je de tuin hebt opgeruimd, kan het zomaar zo zijn dat je wat tuinhout over hebt. Nu kan je dit hout wegbrengen naar de stort of je kan het gebruiken als brandhout, maar je kan er ook een boel andere leuke dingen mee doen. In dit artikel vind je enkele inspiratietips.

Plantenbak

Als je creatief bent, kan je met flinke stukken hout een plantenbak maken. Op die manier verwerk je het hout weer terug in de tuin, en het ziet er ook nog eens leuk uit. In de plantenbak kan je verschillende bloemen of planten plaatsen, maar je kan er bijvoorbeeld ook een mini kruidentuintje van maken. Erg leuk en nuttig om te hebben. 

Lounge set

Vooral van pallethout kan je mooie tuinsets maken. Het spaart veel geld uit om dit van hout te maken. Op internet staan heel veel manieren waarop je dit zou kunnen doen. uiteindelijk hoef je zelf alleen nog een paar kussens te kopen, en je bent helemaal klaar voor de zomer.

Kleine frutsels

Je hoeft niet per se meteen hele grote meubels te maken van het overgebleven hout. Je kan er ook voor kiezen om het klein te houden. Je kan bijvoorbeeld een mooi bord maken waar je een tekst op neerzet. Ook zou je bijvoorbeeld haakjes die dienen als kapstok kunnen maken. Je kan er alle kanten mee op.

Vogelhuisje

Wat leuk is en ook nog eens leuk staat, is een vogelhuisje. Het hoeft niet specifiek de vorm van een huisje te zijn. Een leuk bakje met een opening voor de vogels kan al voldoende zijn. Leg er wat pinda’s in of vetbollen, en de vogels hebben feest in jouw tuin. Naast dat het gezellig staat, is het voor de vogels ook erg fijn om verzekerd te zijn van een warm plekje en wat te eten, vooral in de winter zullen ze je er dankbaar voor zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *