Een houten trap met verlichting voor sfeer in je interieur

Wanneer je een open indeling in huis hebt kan een trap naar de tweede verdieping behoorlijk in de weg zitten. Je kijkt er namelijk altijd tegenaan en het geeft niet direct sfeer. Natuurlijk is dit afhankelijk van de soort trap die je in huis hebt. Tegenwoordig wordt hier dan ook rekening mee gehouden bij het plaatsen van een trap in een nieuwbouw huis. De meeste mensen kiezen dan gelijk voor een trap die opgaat in het interieur. Gelukkig kun je ook voldoende doen wanneer je niet de luxe hebt om een nieuwe trap te plaatsen. Een houten trap met verlichting is heel modern en kan zorgen voor een sfeervol interieur, mits je de juiste verlichting kiest. 

Houten trap met verlichting kopen

Je hebt verschillende mogelijkheden wanneer je je trap wilt updaten, zodat het geen lelijk object meer is in je huis. Je zou ervoor kunnen kiezen om een compleet nieuwe moderne trap te kopen. Dit kan een houten, glazen of metalen trap zijn. Dit ligt eraan wat het beste aansluit bij jouw interieur. Wanneer je voor een nieuwe trap kiest kun je beter meteen informeren naar trapverlichting in de tredes. Dan wordt er onder elke traptrede een LED strip geplaatst wat zorgt voor indirect licht. Wanneer je het gelijk goed wilt doen vraag je naar slimme verlichting van Philips hue. Hiermee kun je al je verlichting slim bedienen. Niet alleen de LED strips in je trap. 

Verlichting aan je trap toevoegen

Wanneer je een houten trap hebt in huis en deze prima zijn werk doet is het kopen van een nieuwe trap niet noodzakelijk. Je kunt ook zelf verlichting toevoegen aan een trap. Net als bij het kopen van een nieuwe trap kun je kiezen voor LED strips onder de tredes. Het zelf plaatsen van LED onder de tredes is wel een zorgvuldig klusje en is niet bij elke trap direct mogelijk. Soms heb je namelijk nieuwe trapbekleding nodig om de LED strip te kunnen wegwerken. Je zou er ook voor kunnen kiezen om slimme Philips hue spots boven de trap te plaatsen en op deze manier je trap meer accent te geven. In de app kun je dan een kleur en helderheid aangeven die je wilt gebruiken en het beste bij je interieur past. 

Lees tip:  3 bewezen tips om van huisstofmijt af te komen

Een houten trap met verlichting voorzien hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn diverse oplossingen te bedenken die je zelf simpel kunt toepassen. Als je er zelf niet uitkomt kun je altijd nog de hulp inschakelen van expert. Dit kan bij een trappen- of verlichtingszaak zijn. Beide hebben voldoende kennis in huis om je te kunnen helpen met een houten trap met verlichting. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *