3 soorten buitenverlichting

Buiten verlichting kan je tuin, terras of veranda in een stijlvolle en romantische ruimte veranderen. Als je niet voorzichtig bent met het kiezen van de juiste buitenverlichting, kan het er ook smakeloos uitzien. Er zijn vele soorten buitenverlichting die je kunt installeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor buitenwandverlichting, klassieke lantaarns, spots, tuinverlichting en nog veel meer. Sommige buitenverlichting is uitgerust met bewegingssensoren. Het voegt dus niet alleen sfeer, maar ook veiligheid toe aan je woning. Hier zijn verschillende soorten buitenverlichting waar je uit kunt kiezen.

Oosterse lantaarns

Als je van oosterse stijl houdt, kunt je kiezen voor het installeren van oosterse lampen op je veranda. Deze lantaarns zijn vaak gemaakt van papier of metaal en hebben de vorm van bollen, ballen of bloemen. Ze kunnen worden opgehangen aan bomen of geplaatst worden op veranda’s, patio’s en dekken. Deze lampen zijn ook zeer geschikt voor het verlichten van looppaden of omheiningen rond gebouwen. Oosterse lantaarns helpen niet alleen om de buitenruimte te verlichten. Ze verfraaien je veranda of terras omdat ze een unieke vorm hebben. Oosterse lantaarns kunnen de beste decoratieve buitenlampen zijn.

Wandspots

Wandspots zijn er in allerlei soorten en maten, zodat je er een kunt kiezen die perfect past bij jou behoeften. Ze zorgen voor een uitstekende verlichting van looppaden en paden bij nacht. Het is ook ideaal om een bepaald element in je buitenruimte te benadrukken. Je hebt bijvoorbeeld een beeldhouwwerk, een boom of een waterpartij in je tuin. Je kunt de spots installeren om het uiterlijk van die elementen ’s nachts te verbeteren, bijvoorbeeld door de lampen van beneden naar boven tegen het object te schijnen. Sommige spots zijn uitgerust met draaibare of kantelbare functies. Zo kun je de richting van het licht aanpassen.

Lees tip:  Vind unieke woonstijlen en opties voor je interieur

Lampen met bewegingssensor

Bewegingssensoren detecteren beweging in het donker en gaan automatisch aan wanneer iemand in de buurt komt. Op deze manier verspillen ze geen elektriciteit, omdat ze uit zijn wanneer er niemand is. Bewegingssensoren zijn perfect om opritten en paden ’s nachts te verlichten. Deze lampen gaan aan wanneer ze beweging waarnemen binnen hun gezichtsveld. Lampen met bewegingssensoren maken het ook gemakkelijker om ’s nachts te zien waar je loopt zonder te hoeven rommelen met een schakelaar. Je kunt de veiligheid in je huis verbeteren. Wanneer indringers je huis naderen, gaat deze lamp automatisch aan. Zo kun je elke vreemdeling die jou eigendom betreedt identificeren. Door de veelzijdigheid zijn lampen met bewegingssensor de investering waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *