Weg met die irritante bladeren!

Elke herfst word ik helemaal gek van al die vervelende bladeren die op mijn gazon komen te liggen. Daarom ben ik onlangs op zoek gegaan naar een bladblazer. Ik kwam er al snel achter dat het merk ‘Stihl’ erg aangeraden wordt. Ik heb mijn zoektocht daarom vervolgt naar een bladblazer Stihl. Maar welke bladblazer past nou echt bij mijn situatie? Er zijn namelijk inmiddels veel diverse bladblazers met allemaal voor andere situaties. In dit blog neem ik jullie mee in de mogelijke keuzes.

Een bladblazer uitzoeken

Tegenwoordig zijn er veel diverse bladblazers beschikbaar; met of zonder kabel, voor grote of kleine oppervlaktes. Allemaal met verschillende functies zoals wegblazen, opzuigen of zelf hakselen. Het is daarom belangrijk dat je een bladblazer uitkiest die bij jouw situatie, maar ook oppervlakte past.

Een geluidloze bladblazer

Het eerste waar veel mensen over nadenken is een geluidloze bladblazer, maar geluidloze bladblazers bestaan niet! Echter zijn er wel ‘stille’ bladblazers die tot een geluidsniveau komen van 70 decibel. Ter vergelijking: een bladblazer heeft normaliter een geluidsniveau van 110 decibel. Mocht je dus gevoelig tegen geluid zijn, dan is het aan te raden een ‘stille’ bladblazer te zoeken.

De 3 mogelijke functies van een bladblazer

Mocht je een bladblazer zoeken voor een kleine oppervlakte? Dan voldoet vaak één functie (wegblazen, opzuigen of hakselen) al. Toch zal je een goede keuze moeten maken, vooral als je een Stihl bladblazer zoekt voor een grotere oppervlakte.

Blaasfunctie

Met een blaasfunctie kun je ervoor zorgen dat bladeren eenvoudig bij elkaar kunnen worden geblazen. Bij bladblazers met een blaasfunctie wordt de blaascapaciteit met kilometer per uur aangeduid. Hoe meer kilometer per uur, hoe krachtiger de bladblazer kan blazen.

Lees tip:  Op huizenjacht in het magische seizoen

Zuigfunctie

De zuigfunctie op een bladblazer zorgt ervoor dat de bladeren opgezogen kunnen worden. In tegenstelling tot de blaasfunctie wordt de zuigfunctie in liter per uur uitgedrukt. Het grote voordeel van een bladblazer met zuigfunctie is dat je de bladeren niet meer hoeft op te harken.

Hakselfunctie

Een hakselfunctie wordt ook wel de versnipperfunctie genoemd. Door deze functie worden de opgezogen bladeren en takken verkleint en verminder je de afval in de opvangzak. Het voordeel is dat je dus meer kan opzuigen en minder vaak de afvalzak hoeft te legen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *