Tips om je huis snel te verkopen

Je hebt de knoop doorgehakt! Het wordt tijd om een ander stulpje te zoeken en te verhuizen. Misschien naar een woning met meer ruimte of gewoon een geheel andere omgeving. Wat de reden ook moge zijn, nu je dit eenmaal besloten hebt hoop je ook dat het snel zal gaan. Maar voordat je je droomwoning kunt kopen, is het eerst noodzakelijk om je huidige woning te verkopen. Dat is niet altijd zo gemakkelijk als het klinkt. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de verkoop kan bespoedigen. In dit artikel zetten we een aantal handige tips op een rij. 

Schakel altijd de hulp van een makelaar in 


Vroeger werden veel woningen zelf verkocht. In de huidige markt is dat echter geen doen meer. Ook niet door alle regels die hierbij komen kijken. Om een woning te kunnen verkopen, heb je gewoon veel kennis en ervaring in de woningbranche nodig. Bovendien gaat het ook veel sneller als je een makelaar in Nijkerk inschakelt. Zij weten niet alleen hoe ze je woning op de juiste manier kunnen presenteren, maar kunnen ook de bezichtigingen op zich nemen en zelfs de onderhandelingen in goede banen leiden. Zo weet je zeker dat je niet alleen je woning snel verkoopt, maar ook dat je altijd de beste deal sluit. De hulp van een goede makelaar is dan ook absoluut onmisbaar. 

Ruim de woning op 

Voordat er bezichtigingen kunnen plaatsvinden, is het eerst belangrijk om de woning goed op te ruimen. Dat betekent ook dat je de meeste persoonlijke items en decoratiestukken weghaalt. Op die manier is het voor mensen gemakkelijker om door de woning heen te kijken en creëer je een ruimtelijke uitstraling. Zorg er dus voor dat het huis opgeruimd, schoon en licht is. 

Lees tip:  Producten van Imbue beschikbaar

Verricht klein achterstallig onderhoud 

We kunnen het ons goed voorstellen dat je niet al te veel geld in een woning wil stoppen als deze toch de verkoop in gaat. Wees je er echter wel van bewust dat achterstallig onderhoud ertoe kan leiden dat de woning minder aantrekkelijker voor de koper wordt. Wellicht zorgt dit er ook voor dat zij een goede positie in kunnen nemen tijdens de onderhandelingen en daarmee de vraagprijs flink naar beneden kunnen helpen. In veel gevallen loont het dan ook zeker om je woning lichtjes op te knappen. Een goedkope lik verf kan bijvoorbeeld al wonderen doen. 

Overleg met de makelaar wat er nodig is om jouw woning aantrekkelijker te maken binnen de huizenmarkt en bepaal vervolgens zelf welk onderhoud je nog wil verrichten. 

De juiste prijs 

Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk aan je woning verdienen en in elk geval de volledige overgebleven hypotheekwaarde terugkrijgen, maar dit is niet altijd realistisch. Het is dan ook belangrijk dat je in overleg met de makelaar en de taxateur de juiste prijs bepaalt. Dit is geheel afhankelijk van de staat van de woning, de locatie en ook de prijzen van concurrerende woningen in de buurt. Bepaal samen de juiste strategie om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken op de huizenmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *