Klusjes die na het verbouwen blijven liggen: de afwerking

Als je denkt klaar te zijn met de verbouwing, is het huis alsnog vaak niet helemaal af. Er zijn altijd nog kleine klusjes die afgewerkt moeten worden, maar die vaak worden uitgesteld.  Deze klusjes kunnen variëren van het installeren van plinten tot het afwerken van de trap. In deze blogpost bespreken we een aantal van deze vaak vergeten klusjes.

Het plaatsen van plinten

Als er een nieuwe vloer gelegd is, heeft dit vaak even nodig om te acclimatiseren. De plinten bij een houten vloer worden dan vaak ook niet meteen geplaatst. Toch zijn plinten een belangrijk detail in elk huis. Ze zorgen niet alleen voor een nette afwerking, maar beschermen ook de onderkant van de muren tegen beschadigingen. Toch wordt het vaak uitgesteld met verbouwen, omdat het als een klein detail wordt gezien. Een plint kan echter wel de hele uitstraling van een kamer beïnvloeden. Kies voor een soort en stijl plint die bij de rest van het huis en interieur passen. Als je bijvoorbeeld kiest voor hoogwaardige houten trappen in huis, kan het mooi zijn om de plinten in dezelfde kleur als de trap te kiezen. Door overal in huis dezelfde kleur houten plinten te kiezen, loopt het mooi in elkaar over tussen de verdiepingen.

Het afwerken van de trap

De trap is een van de meest gebruikte delen van het huis, maar wordt vaak over het hoofd gezien bij de afwerking. Zeker tijdens het verbouwen is de kans groot dat er veel op en af de trap gelopen wordt. De kans dat de trap beschadigd is of er versleten uitziet, is dan ook groot. Door de trap opnieuw af te werken, maak je een wereld van verschil. Als je een houten trap hebt, kun je hem simpelweg schuren en opnieuw verven. Kies hierbij wel voor een verf die sterk is en geschikt is voor trappen. Ook kun je kiezen voor tapijt of een ander type bekleding. Dit is maar net wat je eigen smaak is. Om de afwerking van de trap compleet te maken kun je de trapleuning en balustrade nog vervangen. Bij www.snelletrappenwinkel.nl vind je mooie alternatieven voor elke stijl!

Lees tip:  Berg al je spullen eenvoudig op

Deuren en kozijnen schilderen

Ook deuren en kozijnen krijgen vaak veel te verduren tijdens een verbouwing. Ze worden dan ook vaak niet meteen opnieuw geschilderd. Ook als er nieuwe deuren en kozijnen geplaatst worden, moeten ze nog geschilderd worden. Door ze te schuren en te voorzien van een frisse laag verf, kun je toch echt wel een verschil maken en de verbouwing echt helemaal afronden. Ben jij nog op zoek naar producten voor deze klusjes? Gelukkig kun je online eenvoudig je aankopen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *