Hop Hop Hop – Verbouw je eigen hop

Het ultieme voor de echte bierliefhebber, dat is natuurlijk het zelf kweken van hop. Naast het brouwen van je eigen bier, is dit natuurlijk het hoogst haalbare wat er bestaat. Ondanks het feit, dat het kweken van je eigen hop een beste uitdaging kan zijn, is het wel degelijk mogelijk om dit te kunnen doen. Zelfs als je het nog nooit gedaan hebt, kun je door het uitvoeren van de juiste stappen je eigen hop verbouwen. Dus lijkt jou dit wel wat, dan is het goed om met onderstaande tips aan de slag te gaan, want de zul je zien, dat het allemaal reuze meevalt!

Waarom je eigen hop verbouwen?

De reden waarom mensen hun eigen hop willen verbouwen, is vaak omdat ze hun eigen bier willen brouwen. Is het brouwen van je eigen bier zonder een goed recept net nog even een stapje te ver voor je, dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een bierbrouw pakket. Met dit pakket kun je namelijk zonder problemen je eigen biertje brouwen. Je hebt er verder helemaal niets voor nodig. Het enige wat je nodig hebt, dat is een pan van ongeveer 6 liter, zodat je hier in je bouwsel kunt gaan maken. Een andere reden voor het kweken van hop, kan simpelweg zijn omdat je het gewoon leuk vindt om te doen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten tijdens het zelf kweken van hop.

Zorg voor een goede ondersteuning

Lees tip:  Kleine woningaanpassingen om langer thuis te blijven wonen

Wil je zelf hop kweken, dan is het belangrijk dat je weet dat de hopplant naar boven groeit. Nu zal je denken, dat doen tocht alle planten? Dat klopt! Het enige verschil is, is dat de hopplant zichzelf niet kan ondersteunen. Dat betekent dus, dat je hem net al bepaalde andere planten die zichzelf niet kunnen ondersteunen moet voorzien van een stok op draad. Zo kunnen ze hier langsheen groeien en hoef jij je geen zorgen te maken dat ze op een gegeven moment ‘topzwaar’ worden.

Zorg voor voldoende water

De hopplant vindt het heerlijk om lekker natte voeten te hebben. Het is daarom dus ook belangrijk, dat de grond waarin deze groeit lekker vochtig is. Niet te vochtig, maar wel

voldoende zodat de plant voldoende heeft om te kunnen groeien. Mocht het zo zijn dat ze niet voldoende water hebben, maak je dan geen zorgen. Ze gaan namelijk net zo diep totdat ze voldoende grondwater hebben gevonden om de dorst te kunnen lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *