Dit zijn de gevolgen van een gehackte website

Dit zijn de gevolgen van een gehackte website

Het internet is een ideale mogelijkheid om als bedrijf de omzet te optimaliseren. Via het internet kun je immers bezoekers vanuit de hele wereld ontvangen. Helaas is de internet ook toegankelijk voor personen met de verkeerde intenties: hackers, oplichters, etc. 

Een sterke IT-security is simpelweg de enige manier om deze kwaadaardige personen buiten te houden. Indien deze personen de gegevens van een bedrijven in handen krijgen, kan dit rampzalige gevolgen hebben voor het betreffende bedrijf. Benieuwd welk effect deze situatie heeft op het bedrijf? Lees snel verder.

Dwangsom

Indien hackers de website in handen hebben, wilt het bedrijf er alles aan doen om de website terug in handen te krijgen. Helaas zijn de hackers hiervan op de hoogte. Hierdoor vragen hackers vaak een dwangsom: een hoog geldbedrag, waarna het bedrijf de website terug zal krijgen. Vaak hebben bedrijven, na deze situatie, enorm veel financiële schade.

Verslechtering van imago

Veel bedrijven ontvangen dagelijks veel klanten. Zodra het bedrijf het vertrouwen van de klant wint, zullen de klanten een product of dienst aanschaffen bij het bedrijf. Zij hebben immers het vertrouwen dat er zorgvuldig met hun geld en bestelling om wordt gegaan. Wanneer blijkt dat het bedrijf onvoldoende digitale veiligheid heeft en in handen komt van een hacker, heeft dit veel invloed op het imago van personen. In de toekomst zullen klanten niet langer vertrouwen hebben in het bedrijf.  

Website is lastiger bereikbaar

Aansluitend op de dwangsom kunnen hackers de website ook tijdelijk op slot zetten. Bedrijven streven naar zoveel mogelijk omzet. Zodra de website offline staat, zal dit uiteraard onmogelijk worden. Doordat het imago grote invloed heeft op de positie van de website, zal de website erg lastig te vinden zijn als de website, na lange tijd offline, weer online staat. Het imago is immers in de tussentijd enorm gedaald. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *