Zo wordt jouw gazon een plaatje!

Elk jaar in de lente haalt menig tuinliefhebber zijn tuinmateriaal terug boven om buiten aan de slag te kunnen gaan. Er is niets fijner dan van het mooie weer te kunnen genieten in je eigen tuin, maar dan moet hij er wel mooi bij liggen natuurlijk! De basis van elke tuin is zijn gazon. Wanneer die er niet netjes bij ligt, is al de rest er ook aan voor de moeite. Hier lees je hoe je je gazon gemakkelijk kan onderhouden.

Grote grasjes, kleine grasjes, …

Of je nu over een grote of een kleine tuin beschikt, vanaf de maand maart of april kan je niet anders dan je gras maaien. Als je dit niet doet, wordt je tuin een echte wildernis. Dat kan uiteraard heel knap zijn, maar het is niet ideaal wanneer je er je tuinmeubilair in kwijt wil kunnen en er comfortabel van je wijn en je boek wil kunnen genieten. De meeste mensen hebben een hekel aan het gras afrijden, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Met het juiste materiaal wordt het gras maaien een aangename bezigheid.

Grasmaaiers voor iedereen!

Er bestaan heel veel verschillende soorten tuinen en het gamma aan grasmaaiers heeft zich hieraan aangepast. Voor elke tuin en elke soort tuinier bestaat er wel een ideale grasmachine. Een grasmachine kan je handmatig besturen of met behulp van elektriciteit. Er zijn werkbreedtes mogelijk tussen 41 en 130 centimeter. Je grasmachine kan vervaardigd zijn uit aluminium, staal of kunststof. Je vindt dus zeker een grasmaaier die bij jou past!

Lees tip:  De voordelen van kunststof tuinmeubelen

Grasmaaiers voor grote tuinen

Wanneer je over een erg grote tuin beschikt of regelmatig grote stukken gazon moet maaien, dan is een zitmaaier ideaal voor jou. Met een zitmaaier maak je van het gras afrijden een ontspannende, leuke bezigheid in plaats van een zware klus. De nieuwste generatie aan zitmaaiers zit heel comfortabel, waardoor je van de zon kan genieten terwijl je je gazon onderhoudt. Ideaal toch? Net als bij de gewone grasmachines, is het aanbod aan zitmaaiers erg groot. Een zitmaaier kan aangedreven worden door diesel, benzine of een batterij. En er bestaan ook verschillende soorten zitmaaiers. Welke zitmaaier bij jou past, hangt af van het gazon waar je hem voor wil gebruiken.

Soorten zitmaaiers

In het gamma van zitmaaiers vind je frontmaaiers, grastractors, hooggrasmaaiers en zero turn maaiers. Een frontmaaier is snel en flexibel en biedt een goed zicht op het nog te maaien gras. Een grastractor is ideaal voor grote oppervlakten en vangt het gras meteen op. Een hooggrasmaaier levert geweldige prestaties bij hoog gras. En een zero turn maaier is een supersnelle grasmachine die volledig om zijn eigen as kan draaien. Hierdoor kan je ook gemakkelijk bij de moeilijker te maaien plekjes. Win zeker het advies in van een professional voor je overgaat tot de aankoop van een grasmaaier. Deze professionals vind je in de speciaalzaak voor tuinen en tuinmachines.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *