Waarom een kamerplant in je slaapkamer plaatsen?

De meeste mensen hebben wel een- of meerdere kamerplanten in woonkamer staan en vragen zich af of je een kamerplant ook in je slaapkamer kunt plaatsen. Het antwoord is volmondig ja. Het heeft zelfs een aantal voordelen om een kamerplant in je slaapkamer te plaatsen. Wij gaan je er meer over vertellen.

Waarom het goed is om een kamerplant in je slaapkamer te plaatsen

Het plaatsen van kamerplanten in de slaapkamer is absoluut aan te raden. De planten zijn niet alleen een meerwaarde in je interieur maar ook goed voor je nachtrust. De slaapkamer is voor zo goed als iedereen één van de belangrijke plekken in huis. Het is een plek waar je je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. In de slaapkamer moet je je dus gewoon zo prettig mogelijk voelen. Kamerplanten dragen hier volop aan bij. Ze geven overdag zuurstof af maar daarnaast verhogen zij ook de luchtvochtigheidsgraad in de slaapkamer. Hierdoor ontstaan er minder luchtwegeninfecties of -irritaties.

Voordelen van een kamerplant in je slaapkamer

Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen van kamerplanten in je slaapkamer te benoemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het verminderen van stress? Na een drukke stressvolle dag is er niets heerlijker dan je terug kunnen trekken in een slaapkamer waar jij je heerlijk op je gemak voelt en waar een paar prachtige planten staan. Veel mensen ontspannen alleen al van de aanblik van planten.

Een ander voordeel is dat er planten zijn die door hun geur rustgevend en ‘slaapverwekkend’ werken. Denk daarbij aan de Lavendel en de Jasmijn. Deze planten staan er niet alleen om bekend dat ze muggen op afstand houden, wat natuurlijk meteen een ander bijkomend voordeel is, maar de geur van deze planten is heerlijk en erg rustgevend.

Lees tip:  Alles over verticaal tuinieren: slim omgaan met een kleine tuin

Kamerplanten zorgen ook voor extra zuurstof en een schonere lucht doordat ze via hun bladeren schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en deze afbreken. Eigenlijk heeft een kamerplantje in de slaapkamer dus alleen maar voordelen. De keuze is dan ook vast snel gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *