Een blik op 4 bloemsoorten in je tuin

Als je het geluk hebt een tuin te hebben, kun je in je eigen achtertuin genieten van de schoonheid van de natuur. En hoe kun je dat beter doen dan door bloemen te planten? Of je nu een ervaren tuinier bent of net begint, hier zijn vier soorten bloemen die je in je tuin kunt planten voor een vleugje kleur en schoonheid!

Druivenhyacinten

Druivenhyacinten zijn kleine klokvormige bloemen in blauwe, paarse, roze en witte tinten. Plant ze in rijen van vrolijke kleuren voor een opvallende vertoning. Druivenhyacinten houden van goed doorlatende grond en volle zon, dus kies een plek met veel zonlicht. Je kunt druivenhyacinten zelfs binnenshuis kweken als je voldoende licht en water hebt.

Begonia’s

Begonia’s zijn populaire bloeiende planten die er in vele vormen en maten zijn. Hun bloei varieert van helder geel tot dieprood, waardoor ze een goede keuze zijn om felle kleuren aan je tuin toe te voegen. Begonia’s gedijen goed bij warm weer, dus ze zijn perfect om in de zomermaanden te kweken. Zorg ervoor dat ze voldoende water krijgen, maar laat ze niet in stilstaand water staan, anders kunnen hun wortels gaan rotten.

Tulpen

Tulpen zijn een van de meest geliefde voorjaarsbloemen. Deze onmiskenbare bloemen zijn er in vele kleuren, van lichtgeel tot dieppaars. Plant tulpen in het vroege voorjaar als de temperaturen nog koel zijn en de grond vochtig. Ze geven de voorkeur aan volle zon, maar verdragen ook gedeeltelijke schaduw. Tulpen hebben een korte levensduur, maar als je ze regelmatig onthooft (de uitgebloeide bloemen afknipt), kunnen ze het jaar daarop weer bloeien!

Lees tip:  De tuin indelen met de expertise van een hovenier

Sneeuwklokjes

Sneeuwklokjes zijn een van de eerste tekenen van de lente – deze kleine witte bloesems verschijnen voordat andere bloemen gaan bloeien. Plant sneeuwklokjesbollen minstens 6 centimeter uit elkaar en zorg voor voldoende zon en goed gedraineerde grond. Sneeuwklokjes hebben niet veel onderhoud nodig, maar wel koude temperaturen – dus als je in een warmer gebied woont kun je beter geen sneeuwklokjes planten, tenzij je een manier hebt om ze tijdens de zomermaanden koel te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *