Betonbanden, functioneel of decoratief?

Het gebruik van betonbanden in tuinen of langs opritten van garages heeft in de afgelopen jaren in Nederland een hoge vlucht genomen. Wat zijn betonbanden precies voor soort decoratie? Wat is het nut van de betonband? En is de betonband alleen bedoeld voor het decoreren van je tuin of is deze ook in functionele zin van belang?

Wat is een betonband?


Een betonband wordt ook wel een opsluitband genoemd en in tuinen gebruik als decoratie. De beide benamingen die gebruikt worden, betonband en opsluitband, geven als aan dat deze tuindecoratie verschillende functies heeft. Door hun strakke en massieve ontwerp zijn de banden er fraai en stijlvol uit. Naast dit sierelement worden opsluitbanden gebruikt om bijvoorbeeld de bestrating strak te houden. Dat kan de bestrating van tuinterras zijn, maar ook de oprit van een garage. 

Het nut en de voordelen van een betonband gebruiken


In de eerste plaats zijn betonbanden mooi in eigentijdse, moderne tuinen. Houd je van strak industrieel en hypermodern? Dan zorgt het gebruik van de betonband ervoor dat je met jouw tuin, terras of oprit voor de dag kunt komen, zonder je te hoeven schamen. Een tweede voordeel van de betonband is dat deze robuust en sterk is. Een betonband of opsluitband is enorm sterk en gaat daardoor lang mee, zonder lelijk te worden. Naast dit voordeel, moert in de derde plaats het feit genoemd worden dat beton- of opsluitbanden praktisch en nuttig zijn. Ze zorgen voor een stabiele afgrenzing van bestrating en houden stenen of klinkers perfect op hun plek. 

Lees tip:  3 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Decoratief én functioneel


Kort gezegd zijn beton- of opsluitbanden stijlvol, decoratief en elegant, maar eveneens functioneel element in de tuin. Doordat de betonband zwaar is, strak gelegd kan worden en er hedendaags uitziet, is dit type beton primair functioneel. Opsluitbanden voorkomen dat een bestraat tuinterras of een oprit van een garage gaat verzakken na een hevige regenbui. Ze hebben dus zeker een praktisch doel, namelijk jouw tuin mooi en strak in het gelid houden. Maar daarnaast zijn de banden ook prima decoratief in te zetten. Zo kun je van deze betonblokken een eigen barbecue maken of ze gebruiken om in de tuin en afgrenzing te maken. 

Bekijk ons aanbod opsluitbanden 


Met kwalitatief goede opsluitbanden kun je kieren, gaten en verzakkingen in je tuin grotendeels uitbannen. En dat doe je natuurlijk in je eigen stijl, met al je werklust én de gebreken die je hebt. Neem eens een kijkje op onze website voor de fraaiste voorbeelden van wat opsluitbanden zowel in decoratief als functioneel opzicht voor jou kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *