3 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Het is heerlijk om een eigen tuin te hebben. Zeker gedurende de lente- en zomermaanden. Lekker genieten van het zonnetje, de buitenlucht, spelende kinderen of zelfs lekker eten in eigen tuin. Heel fijn, maar het levert ook het nodige werk op. Hierdoor ben je veel tijd kwijt om de tuin mooi te houden. Als je die tijd niet hebt, loop je het risico dat de tuin straks niet meer begaanbaar is. Weet je van jezelf dat je deze tijd onmogelijk kunt investeren? Of heb je gewoon geen groene vingers? Dan is het belangrijk dat je tuin hierop aangepast wordt. Maar hoe creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin? In dit artikel geven we drie tips die hierbij kunnen helpen.

  1. Laat de tuin aanleggen door een vakman 


Het creëren van een onderhoudsvriendelijke tuin begint eigenlijk al bij de tuinaanleg. Veel mensen geloven dat ze de tuin beter volledig kunnen betegelen en zo min mogelijk groen in de tuin kunnen laten om zo te zorgen voor zo min mogelijk onderhoud. Niets is echter minder waar. Juist dan zal er veel onkruid ontstaan. De waarheid is dat elke tuin onderhoud nodig heeft. Er is geen enkele tuin waar je geen omkijken naar hebt. Wel kan het onderhoud tot het minimum beperkt worden. 

Het is belangrijk om een vakman in te schakelen die mee wil kijken en tips kan geven over de aanleg hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van degroothoveniers.nl. Hoveniers weten alles over tuinen en kunnen essentiële tips geven om jouw tuin naar wens samen te stellen. Bovendien zijn zij ook in staat om deze zelfs volledig voor je aan te leggen. Dat scheelt jou tijd en zo weet je zeker dat deze aan de wensen voldoet 

  1. Kies de juiste bodembedekkers 
Lees tip:  Vier voordelen van hout als bouwmateriaal


Je tuin onderhouden, maar hier zo min mogelijk tijd aan kwijt zijn? Dan is het dus beter om juist niet voor tegels (of zo min mogelijk) te kiezen. Maar waar kies je dan wel voor? Het is vooral belangrijk om de juiste bodembedekkers te kiezen. Met de juiste bedekking, voorkom je een grote hoeveelheid onkruid. Hierbij kun je denken aan houtsnippers, cacaodoppen boomschors. Deze zijn niet alleen visueel heel aantrekkelijk, maar ook nog eens ontzettend duurzaam en onkruid krijgt hierbij geen kans om te groeien. Zo bespaar je al ongelooflijk veel tijd aan het onderhoud van jouw tuin. 

  1. Laat de tuin op periodieke basis onderhouden door een hovenier 

Wist je dat veel hoveniersbedrijven tegenwoordig ook contracten afsluiten voor tuinonderhoud? Het maakt hierbij niet uit of de tuin door hen is gelegd of niet. Zij kunnen op basis van jouw wensen en type tuin bepalen hoe vaak groot onderhoud noodzakelijk is. Meestal komen ze ongeveer twee á drie keer per jaar langs. Op die manier weet je zeker dat de grotere klussen aangepakt worden en dat je zelf alleen nog wat klein onderhoud moet verrichten. Hierdoor ben je veel minder tijd kwijt aan het onderhoud en staat de tuin er eigenlijk altijd netjes bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *