Blauwe babykamer

Leuke tips voor de babykamer

Zwanger zijn is de eerste stap in een prachtige reis die jij samen met je kindje zal doorlopen. Tijdens de zwangerschap is er al van alles te beleven, van de eerste echo en het zien groeien van je kindje, tot het kopen van babykleertjes en het inrichten van de babykamer! Er zijn natuurlijk veel praktisch zaken waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van een babykamer, maar daarnaast is er ook veel ruimte voor creativiteit. Heb je al nagedacht over de onderstaande zaken?

Welke kleur krijgt de babykamer?

Vroeger hing de kleur van de babykamer vaak af van het geslacht van het kindje; roze bij een meisje, blauw voor een jongen. Tegenwoordig denken we gelukkig niet meer zo in zwart-wit. Ouders kiezen vaak voor (geslachts)neutrale pastelkleuren die een rustgevend gevoel opwekken. Denk daarbij aan groen, geel of blauw. Vermijdt in ieder geval felle kleuren, of drukke behangpatronen; die zullen de nachtrust van je baby niet ten goede komen!

Welke kleur krijgen de meubels?

Net als de muren (en de vloer) is het belangrijk om ook voor de meubels neutrale kleuren uit te kiezen. Een fel in het oog springende rode commode kan “hip” staan, maar is allesbehalve fijn voor een baby die enkel wil slapen. Combineer verschillende tinten met elkaar door de kleuren van de meubels en de muren op elkaar af te stemmen. Ga voor verschillende tinten binnen één kleur, of combineer verschillende kleuren die goed bij elkaar passen.

Wat wordt je baby’s eerste knuffel?

De knuffel is niet alleen een heerlijk zacht comfortobject, het is vaak ook een symbolisch cadeautje. Veel vaders kiezen de eerste knuffel van hun kindje uit als eerste kraamcadeau voor hun kleintje. Er zijn talloze knuffels waaruit je kan kiezen. Zorg er voor dat de knuffel wel enigszins binnen het thema van de babykamer valt: dat staat extra leuk! Wat ook een leuke sfeer opwekt in de babykamer is het kopen van en grote knuffel of teddybeer: het staat bijzonder leuk, en is ook nog eens fijn om mee te spelen!

Lees tip:  Multiplex, de juiste houtsoort voor binnenshuis!

Wat hang je aan de muur?

Ben je zelf creatief? Dan kan het erg leuk zijn zelf aan de slag te gaan in het maken van een mooie muurschildering, of bijvoorbeeld een klein kunstwerkje van hout. Online is genoeg inspiratie te vinden voor leuke ontwerpen. Ook als je zelf niet zo handig bent is er genoeg keuze. Er zijn veel winkels die muurstickers, schilderijtjes en andere wanddecoraties verkopen.

Geniet ervan!

Al met al zijn er genoeg leuke dingen om over na te denken wanneer je de babykamer gaat inrichten. Een goed bed en beveiligde stopcontacten zijn natuurlijk een must, maar vergeet niet dat het inrichten van een kamer ook heel leuk en creatief kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *