Hoeslaken

Essenza hoeslaken

Voor een goede nachtrust is de kwaliteit van een hoeslaken net zo belangrijk als die voor de dekbedovertrek. Ook voor een hoeslaken geldt, dat dit bij voorkeur van katoen moet zijn gemaakt. Voor extra comfort in de zomer en de winter kun je voor speciale materialen kiezen. In de zomer is katoen met perkal fijn, omdat dit een materiaal is dat koel aanvoelt. Voor de overige maanden kun je gebruik maakt van andere soorten katoen satijn of voor een van de vele Jersey varianten. Een Essenza hoeslaken is in al die varianten verkrijgbaar.

Welke Jersey variant kies je?

Bij een Essenza hoeslaken heb je keus uit diverse Jersey varianten met elk hun eigen unieke eigenschappen. Jersey is een soort katoen, waaraan materialen zijn toegevoegd. Premium Jersey heeft als toevoeging elastaan. Dat zorgt voor een goede pasvorm. Biologische Jersey heeft ook elastaan als toevoeging, maar zorgt voor een beter ademend effect, waardoor het wat comfortabeler is. Wie kiest voor Mako Jersey heeft het meest luxe van de Jersey varianten. Het is zijdeachtig en kreukvrij. Als het je duizelt met al die verschillende soorten materialen kun je advies vragen bij de verkooppunten.

De juiste maat

Het belangrijkste bij het kopen van een Essenza hoeslaken is het bepalen van de juiste maat. Dat is niet zo vreselijk moeilijk, want op het matras zit meestal wel een label met de juiste maat. Maar als dat niet het geval is kun je met behulp van een rolmaat vrij eenvoudig de maat van het hoeslaken opmeten. Wees hier nauwkeurig mee, want als je een hoeslaken koopt dat te klein is past het niet. En als je een te groot hoeslaken koopt zal het telkens van het matras af schuiven. Dat is niet goed voor je nachtrust.

Lees tip:  Kies het perfecte dekbedovertrek voor jouw slaapkamer!

De kleur van een hoeslaken

Het is de gewoonte in Nederland om bij een hoeslaken te kiezen voor een witte kleur. Dat is jammer. Want bij het kiezen van een dekbedovertrek wordt wel gekozen voor een exemplaar met een kleur, en steeds vaker zelfs voor dekbedovertrekken met de meest prachtige dessins of prints. Een wit hoeslaken past daar niet bij. Kies daarom voor een kleur die ook in het dekbedovertrek zit. Als je een Essenza hoeslaken koopt is het helemaal gemakkelijk om de juiste kleur hoeslaken bij je dekbedovertrek te vinden. Het bedrijf heeft daarvoor een speciale tool ontwikkeld, die automatisch de juiste kleuren bij jouw dekbedovertrek zoekt.

Tip: Bedshop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *