Antieke trends die terugkomen

Waarom antieke trends in het interieur weer helemaal terugkomen

Lange tijd werd er bij het uitkiezen van het interieur voornamelijk gekozen voor een mix van vintage meubels en moderne meubels. Sinds 2019 zijn de antieke trends in het interieur weer enorm populair. Wat de reden? En hoe kunnen deze antieke items het beste gecombineerd worden met het interieur dat je nu hebt?

Duurzaamheid

Sinds 2019 kiezen we meer en meer voor duurzaamheid. Bij het uitzoeken van een nieuw interieur en accessoires houden we rekening met de materialen. We willen weten hoe het gemaakt wordt en waar. Er wordt meer gekozen voor verantwoorde en duurzame materialen zoals biologisch katoen, marmer, vilt, wol en bamboe.

Bij een duurzame manier van inrichten, hoort hergebruiken en recyclen van meubels. Hergebruiken is goed voor je portemonnee. Ook blijft de aarde bespaard en kost het geen nieuwe grondstoffen. Vintage was al jaren een trend. Nu gaan we een stap verder en komen antieke trends weer helemaal terug in het interieur. 

Het verschil tussen vintage en antiek

Vintage meubels zijn gemaakt in de periode na de Tweede Wereldoorlog tot ongeveer 25 jaar geleden. Meubels uit de jaren ’50, ’60 of later. We noemen iets antiek als het minimaal 100 jaar oud is. Een andere term die je vaak hoort is retro. Hier wordt namaak vintage mee bedoeld. Nieuwe producten die zijn nagemaakt en oud lijken. Lees hier ook nog meer over de verschillen tussen antiek en vintage.

Antiek mixen

Antiek is nu ontzettend populair vanwege de duurzaamheid. Het hele huis volstoppen vindt bijna niemand mooi. Een mooi oud kastje krijgt vaak een likje verf. Dan kan het weer jaren mee. De trend is nu om antiek of vintage te mixen met nieuwere meubels en accessoires. Of kies voor antieke of vintage stijl lampen. Deze lampen vind je veel in Kringloopwinkels en je kunt meer vinden op de site van Lamplord.

Lees tip:  Laat je inspireren door unieke woonstijlen en opties voor je interieur

Je creëert meer je eigen stijl door antiek toe te voegen aan het interieur dat je al hebt. Zo geef je er je eigen draai aan. Er wordt meer persoonlijkheid uitgestraald. Het is harstikke hip en je bent ook nog eens verantwoord bezig. Struin eens rond in kringloopwinkels of op Marktplaats. Daar zijn de mooiste antieke spullen te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *