Waar moet je op letten bij aanschaf van een airco

Bij het aanschaffen van een airco zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Het aanschaffen van een airco heeft veel voordelen, waaronder het creëren van een prettiger leefklimaat en het zuiveren van de lucht. In deze blog lees je meer waar je het best op kan letten mocht je airconditioning willen gaan aanschaffen.

Wat voor soort airco kies je

Je hebt drie verschillende soorten airconditioners. De twee meest voorkomende soorten zijn de split airco en de monoblock airco. De split airco is een systeem met twee verschillende units. Hierbij zit het lawaaierige gedeelte van de airco aan de buitenkant van je huis. Dit is dus erg prettig als je het liefst een stille airco wil in bijvoorbeeld je slaapkamer. Een monoblock airco is een airco zonder buitenunit. Hierbij zit dus het gehele apparaat in een unit, aan de binnenzijde van je huis. Doordat de installatie van een monoblock airco gemakkelijker is, is het meestal ook een voordelige optie. De split unit airco’s zijn echter esthetisch wel wat aantrekkelijker, en beter voor stille ruimtes. Als laatste heb je ook nog mobiele airco’s. Dit is een variant van de monoblock airco, maar deze is niet bevestigd aan de muur of aan het plafond. Dit is een optie die vaak gekozen wordt als er maar sporadisch gebruik wordt gemaakt van de airco.

Hoe verwerk je de airco in je interieur

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoe je je airco in je interieur wil verwerken. Je kan een airco gemakkelijk verwerken in je interieur op een mooie manier, maar dit is vaak wel wat duurder dan wanneer je een losse unit aanschaft en ophangt. Inbouw airco’s kan je bijvoorbeeld integreren in lagere plafonds of in valse muren. Een opbouw airco is een airco die je aan de muur hangt. Het lijkt qua uiterlijk op een moderne verwarming radiator. Een vrijstaande (mobiele) airco kan je in principe overal neerzetten, maar er moet wel een uitgang naar buiten in de buurt zijn omdat je een buis naar buiten moet laten leiden die de warme lucht naar buiten blaast.

Lees tip:  Voorkom ongemakken met deze muizen
Gratis stockfoto met airco, appartement, bed

De kosten van een airco aanschaffen

Er zijn verschillende dingen die meespelen bij het bepalen van de prijs van de aanschaf van de airco. Het soort airco zoals hierboven beschreven speelt mee, maar bijvoorbeeld ook het aantal functies van de airco kan de prijs hoger of lager maken. Zo heb je bijvoorbeeld ook airconditioners die ook een verwarmende functie hebben. Hoe meer functies en hoe geavanceerder de airco, hoe duurder deze zal zijn in de aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *