Verschillende stijlen kroonluchters

Kroonluchters zijn al eeuwenlang een geliefd element in woningen. Hoewel de stijl van kroonluchters in de loop der tijd is veranderd, blijven ze een mooie en elegante aanwinst voor elke kamer. In deze blogbijdrage bespreken we de verschillende stijlen kroonluchters. Of u nu een vleugje elegantie toe wilt te voegen aan uw huis of als gewoon nieuwsgierig bent naar de verschillende soorten kroonluchters die beschikbaar zijn, deze blog post is voor u!

Antiek

Antieke kroonluchters zijn een populaire stijl kroonluchter die in veel huizen te vinden is. Deze kroonluchters zijn vaak gemaakt van metaal of kristal en zijn voorzien van ingewikkelde ontwerpen. Antieke kroonluchters kunnen duur zijn, maar ze zijn een mooie aanwinst voor elke kamer. Als u op zoek bent naar een elegante en tijdloze kroonluchter. Antieke kroonluchters zijn vaak wat klassieker van stijl, dit type kroonluchter kan enorm veel elegantie toevoegen aan uw ruimte!

Venetiaans

Venetiaanse kroonluchters zijn een ander populair type kroonluchter. Deze kroonluchters zijn onder te verdelen in twee stijlen, namelijk klassiek en modern. Venetiaanse kroonluchters zijn vrijwel altijd geheel gemaakt van kristal. Ook zijn er vaak gouden of gekleurde details toegevoegd aan de kroonluchter. De organische en golvende vormen maken de kroonluchter extra bijzonder en geven het een natuurlijke look. De moderne Venetiaanse lampen zijn vaak ietwat strakker en meer geometrisch.

Frans

Franse kroonluchters zijn een soort antieke kroonluchters. Ze hebben vaak een meer sierlijk ontwerp, met veel rondingen en details. Een franse kroonluchter is meestal wat hoger en slanker van vorm. Dit type kroonluchter is onder anderen te herkennen aan het bronzen of metaalkleurige frame. Verder zijn de armen ook vaak niet bekleed met glas, in plaats daarvan hangen er meestal platte kristallen aan de armen van de kroonluchter. Dit zorgt ervoor dat de kroonluchter een ontzettend chique uitstraling heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *