Met deze tips verkoop jij snel je woning

Het verkopen van je huis is vaak het einde van een periode. Toch wil je het graag snel achter de rug hebben, dit zodat je volledig bezig kan met je nieuwe huis. Om hierbij te hulp te schieten, hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet die kunnen helpen bij het verkopen van je woning.

Ruim op en creëer extra sfeer

Het is belangrijk dat voordat er foto’s worden gemaakt en er een bezichtiging komt, het hele huis opgeruimd en schoon is. Het is namelijk fijner voor de eventuele kopers als ze niet door de rommel of viezigheid heen hoeven te kijken. Naast dat het netjes moet zijn is het ook belangrijk dat het sfeervol is. Dit zorgt voor een betere status van het huis, waardoor het misschien wel onbewust kan zorgen voor een hogere verkoopprijs.

Maak goede foto’s en een video

Het maken van goede foto’s is ontzettend belangrijk wanneer je op korte termijn je huis wilt verkopen. Mensen zijn namelijk snel geïnteresseerd of juist afgehaakt na het zien van foto’s. Wanneer de foto’s goed zijn, zijn mensen snel geneigd om een advertentie te gaan lezen. Hetzelfde geldt voor een video, een video geeft snel een goed beeld van het huis en kan de eventuele koper laten inspireren voor ideeën van hun toekomstige woning. Om de foto’s en de video er zo professioneel mogelijk uit te laten zien, is het handig ze te laten maken door een ervaren foto- of videograaf.

Heb geduld

Het is begrijpelijk dat je de woning zo snel mogelijk verkocht wilt hebben. Wel is het ook belangrijk om niet te snel akkoord te gaan met een bod. Houd daarom vast aan de geschatte woningwaarde. Soms kun je ook meer geld ontvangen naarmate je langer wacht. Het kan namelijk voorkomen dat er iemand langskomt die perse de woning wilt hebben en bereid is om een hoger bod te doen.

Lees tip:  Bespaar geld door je eigen kast in elkaar te zetten

Verschillende huizensites en social media

Wanneer je een huis snel wilt verkopen, kan het helpen om het huis op meerdere huizensites te hebben staan. Zo is er een groter bereik en is de kans groter dat daar een potentiële koper bijzit. Naast huizensites zijn er veel mensen lid van social media, maak hier gebruik van. Zet bijvoorbeeld op Facebook dat je huis te koop staat en plaatst daarbij wat foto’s van het huis. Wie weet is er wel een kennis aan het zoeken naar een nieuw huis, of is er een kennis iemand kent die op zoek is naar een huis. Werkt dit nog niet, vraag dan aan anderen of zij het huis op social media willen zetten.

Investeren

Zijn er bepaalde klusjes blijven liggen, zoals bijvoorbeeld nog niet geverfde muren of losse plinten? Ga dit dan alsnog doen. Het kost misschien wat extra tijd en geld maar het levert je hoogstwaarschijnlijk ook meer op. Door bepaalde klusjes toch te doen, ziet het huis er namelijk weer beter uit en dit kan invloed hebben op de prijs waarvoor het huis verkocht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *