Hoe hang je fotolijsten recht op

We kennen allemaal wel het probleem van een niet recht hangend fotolijstje. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en staat ook een beetje onverzorgd. Hoe langer jouw fotolijst scheef aan de muur hangt hoe sneller en groter de ergernis wordt. En dat wil je natuurlijk niet. Ook zit je natuurlijk niet te wachten op bezoek dat jou elke keer opnieuw weer vertelt dat je fotolijstje scheef hangt. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw fotolijstje precies recht hangt? Gelukkig heb ik voor jou de oplossing. Hieronder heb ik twee makkelijke tips voor jou om jouw fotolijstje ook weer recht aan de muur te kunnen hangen.

Tip 1. Waterpas gebruiken

De makkelijkste manier om jouw fotolijsten recht aan de muur te hangen is door gebruik te maken van je waterpas. Als je deze niet hebt kun je in bijna elke bouwwinkel wel een waterpas aanschaffen. Die zijn erg handig, omdat ze gemaakt zijn voor het recht maken van dingen door te kijken naar het water en het luchtbelletje dat in het midden van je waterpas zit. Zo kun je precies zien of je de waterpas recht hebt. Je waterpas is dus erg gemakkelijk te gebruiken. Plak een stukje tape ter grootte van je fotolijstje horizontaal op de muur waar je jouw fotolijst op wilt gaan hangen. Nu pak je je waterpas en die leg je op het stukje tape. Pak een pen of potlood en teken twee gaatjes waar je de spijkers of schroeven in wilt hangen. Kijk goed naar je waterpas om te kijken of ze netjes recht staan. Nu kun je de spijkers in de muur op de getekende stippen slaan. Nu hangt jouw lijst recht!

Lees tip:  Voordelen van acaciahouten eettafels

Tip 2. Meten vanaf het plafond

Je kunt ervoor kiezen om vanaf het plafond te meten. Hierdoor weet je zeker dat jouw fotolijstje symmetrisch hangt met jouw plafond, wat erg netjes staat in jouw interieur. Door gebruik te maken van een lang recht voorwerp kun je gemakkelijk in een rechte lijn naar beneden meten. Plaats je voorwerp tegen de muur en zorg dat hij recht naar beneden staat. Zet een stip op de muur op de plek waar je de spijker of schroef in gaat zetten. Schroef je schroef in de muur op de plek van de door jou gezette stip. Hang het fotolijstje op. Nu weet je zeker dat hij recht staat en hoef je je niet meer te ergeren aan scheve fotolijstjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *