Hoe creëer je een goede thuiswerkplek

Het is belangrijk om je werk thuiswerkplek ergonomisch in te richten, wat betekent dat het werkcomfortabel moet zijn. Daarnaast is het belangrijk om de juiste apparatuur én de juiste accessoires aan te schaffen waarmee je kunt multitasken. Deze blog gaat hier dieper op in en beschrijft hoe jij je thuiswerkplek zo goed mogelijk kan ingericht.

De meeste mensen zitten tijdens hun thuiswerken voor een computer of laptop, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Het is mogelijk om een aparte ruimte in je huis ingericht te hebben voor thuiswerken, of gebruik te maken van de keukentafel of zelfs de bank. Hoe je het ook wendt of keert, de meeste mensen doen thuiswerk en zeker als jij op eigen initiatief aan de slag gaat is het wel belangrijk dat je plek comfortabel zit.

Ergonomisch werken

Dat betekent dat iedere klus voor een computer ook voor jou geen punt moet zijn. Het is heel lastig om een zittende houding aan te nemen als je rugpijn hebt, maar het blijft wel erg handig om jouw werkplek ergonomisch in te richten. Zo is het belangrijk dat de computer voorop je schoot zit, en niet hoog of laag staat; iets wat nog wel eens gebeurt bij oudere mensen. Ook is het belangrijk dat je arsenaal aan accessoires in orde is, zodat je gewoon kunt werken zonder pijn te krijgen in plaats van om de haverklap even te hoeven stoppen.

Als je bij een werkgever zit dan is het verplicht om je werkplek ergonomisch in te richten, maar als jij thuiswerkt kan dit lastig uitpakken. Vaak wordt er dan gedacht aan een aparte ruimte, maar dat is lang niet altijd nodig. Je kunt ook prima op de bank of aan de keukentafel werken als je jouw laptop meeneemt. Wel is het belangrijk om de juiste accessoires aan te schaffen, zoals een goede muis en toetsenbord. Daarnaast is het ook handig om een schermverhoger aan te schaffen als je niet zo lang bent.

Lees tip:  Hoe je het beste je woonkamer kan decoreren

Multitasken

Als je regelmatig aan het multitasken bent, dan is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste apparatuur. Vaak wordt er gezegd dat het beter is om alles op een los toetsenbord en muis aan te sluiten, maar dat is eigenlijk niet zo. Het kan ook erg handig zijn om voor een all-in-one toetsenbord en muis te gaan, waardoor je er geen aparte apparatuur meer voor nodig hebt. Bij deze all-in-one apparatuur is namelijk een schermverhoger geïntegreerd, zodat je gewoon strak voor jezelf kunt zitten.

Check op versluisbv.nl voor meer producten en diensten voor een goede thuiswerkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *