Het nut van een bijkeuken

Een bijkeuken vind je bij lange na niet in ieder huis. Het is een extra ruimte, meestal grenzend aan de gewone keuken. De bijkeuken heeft veel verschillende voordelen, die zullen we in onderstaand artikel voor je uitschrijven.

Een bijkeuken mag dan misschien niet in ieder huis staan, eigenlijk zou wel ieder huis er één moeten hebben. Een bijkeuken is namelijk hartstikke nuttig. Gelukkig kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om een bijkeuken aan te laten bouwen. Zo kun je toch nog genieten van alle voordelen die zo’n keuken te bieden heeft.

Extra ruimte

Een van de meest voor de hand liggende en grootste voordelen van een bijkeuken, is dat deze voor extra ruimte zorgt. Als je een bijkeuken laat bouwen, heb je er een extra kamer bij, waardoor je dus automatisch meer ruimte hebt. Zet of bouw hier een aantal slimme kastjes in, zodat je een grote hoeveelheid opslagruimte creëert. 

Bijkeuken op maat

Als je dan besluit een bijkeuken te laten bouwen, kun je deze op maat laten maken. Je kunt de ruimte dus precies zo laten maken, dat deze perfect is voor hetgeen waar je de ruimte voor wilt gebruiken. Zo is een bijkeuken bijvoorbeeld een perfecte wasruimte, maar kun je deze ook laten ontwerpen als afvalscheiding ruimte. Wanneer je namelijk graag je afval goed wilt scheiden, heb je best wat ruimte nodig voor al die prullenbakken. Een bijkeuken is hier perfect voor. 

Vaak stap je binnen via de bijkeuken, waarna je doorloopt naar de rest van het huis. Soms is de bijkeuken zelfs verbonden met de keuken en de woonkamer. Een bijkeuken is dan ook een goede ruimte om voor een goede stijl overgang van keuken naar woonkamer te kiezen.

Lees tip:  Hoe hang je fotolijsten recht op

Zo veel mogelijkheden

De mogelijkheden in een bijkeuken zijn eindeloos. Zie je ze nog niet, of zou je niet weten hoe je een bijkeuken in zou moeten richten, dan hebben wij hier nog een paar ideeën voor je:

  • Een afvalscheiding ruimte
  • Een wasruimte
  • Een extra opslagruimte (je kunt natuurlijk altijd een aantal kastjes laten zetten en de bijkeuken, naast zijn andere functie, gebruiken als extra opslagruimte)
  • Een plek voor de koelkast en de vriezer (nu heb je eindelijk plek voor die grote Amerikaanse koelkast die je altijd wilde)
  • Een slaapplek voor de hond
  • Je kunt hier gemakkelijk al je schoonmaakmiddelen en stofzuiger in opslaan
  • Maak er een voorraadkast en bergruimte van
  • Leden van het huis kunnen hier gemakkelijk hun sportkleding achterlaten, aangezien een bijkeuken vaak ook de entree van het huis vormt. De bijkeuken is ook een goede plek om bijvoorbeeld een hometrainer te plaatsen, of om een klein sporthoekje in te richten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *