De 6 beste tips als je led inbouwspots gaat plaatsen

Ga je je woning binnenkort verduurzamen door led inbouwspots te plaatsen, dan kan dit een vrij lastige taak zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Er zijn namelijk meerdere factoren die van essentieel belang zijn bij de plaatsing van inbouwspotjes. Hieronder tref je een 10-tal handige tips die je kunt gebruiken als je led inbouwspots gaat plaatsen.

Led inbouwspots 

Kies je voor led inbouwspots, dan kan je van een lange levensduur uitgaan in tegenstelling tot andere verlichtingssoorten. Daar komt nog een snelle terugverdientijd bij, een energiezuinige en milieuvriendelijke werking, een ruim aanbod aan soorten, kleuren en vormen en daarnaast zijn deze inbouwspots makkelijk en snel te plaatsen.

Tip 1: Schaf een led dimmer aan

Koop een led dimmer als je led inbouwspots gaat plaatsen. Op deze manier kan je zelf bepalen hoe helder of donker de verlichting in de ruimte moet zijn waardoor je een cozy, knusse en warme sfeer kunt creëren, maar je kunt ook zorgen voor een gezellige en levendige ruimte met de juiste hoeveelheid licht.

Tip 2: Bepaal de ideale sfeer in de ruimte

Ga na welke sfeer je in de ruimte wenst te creëren en stem de led inbouwspots daar nauw op af. Door voor de juiste spotjes te kiezen kan je in de ene ruimte zorgen voor een romantische sfeer terwijl je in een andere ruimte juist voor een speels effect kunt zorgen door middel van extra verlichting.

Tip 3: Neem de correcte afmetingen in verband met boorwerk

Je gaat een aantal gaten moeten boren om de led inbouwspots te plaatsen in het plafond. Hierbij is het slim om eerst nauwkeurig de juiste afmetingen te nemen voor je start met het boorwerk om te voorkomen dat het gat te groot wordt waardoor je deze weer gaat moeten opvullen. Boor je een te klein gat, dan kan je deze op een later moment alsnog aanpassen.

Lees tip:  Het nut van een bijkeuken

Tip 4: Stel een lichtplan op

Stel eerst een lichtplan op zodat je een beter beeld hebt van de lichtval van de inbouwspots. Middels een goed lichtplan kan je namelijk inzien welke delen van de ruimte meer aandacht nodig hebben waardoor je precies weet hoe en waar je de spotjes in het plafond moet gaan plaatsen voor de juiste belichting.

Tip 5: Blijf de energierekening checken

Door te investeren in inbouwspots zal je maandelijkse energierekening enorm dalen. Je verbruikt namelijk ruim 70% minder aan energie voor verlichting, wat zorgt voor een enorme kostenbesparing. Ga je overstappen op led verlichting, dan is het slim om de ontwikkelingen op je energierekening goed in de gaten te houden.

Tip 6: Kies een aparte kleur die je aanstaat

Schaf inbouwspots aan in een kleur die nauw aansluit op je eigen wensen en op de stijl van je interieur. Led verlichting is namelijk in verschillende kleuren en kleurtinten te koop waardoor je uit een ruim assortiment kunt kiezen. Hierdoor weet je zeker dat je vrijwel altijd wel de ideale inbouwspots kunt vinden voor je smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *