Maak thuis de lekkerste koffie

Een goed begin van de dag begint altijd met een bak koffie. Hierdoor heb je even een moment voor jezelf en kun je gaan bedenken wat je de dag gaat doen. Maar hoe maak je thuis nu de lekkerste koffie? En welke bonen zijn het lekkerst? Hier alle tips voor een heerlijk bakje koffie.

Gebruik verse koffiebonen en koude melk

Koffie bonen zijn het allerlekkerst als er nog (bijna) niks mee gebeurd is. Gebruik daarom grove en verse koffiebonen. Om de koffiebonen vers te houden is het belangrijk om de bonen met een kleine hoeveelheid in het bonenreservoir te doen. Zodra er namelijk lucht bij de koffiebonen komt, gaat de kwaliteit achteruit. Zorg er dan ook voor dat de zak met koffiebonen weer goed wordt afgesloten. Naast een normale koffie is het ook lekker om een cappuccino te maken. Gebruik voor de lekkerste cappuccino koude melk. Dat geeft je meer tijd om de melk op te laten schuimen, zonder dat de melk al warm is. Ook handig is om volle melk te gebruiken, volle melk schuimt meer. Voeg nog wat cacaopoeder toe en de cappuccino is perfect.

Welke koffie bonen

Allereerst vragen veel mensen naar het verschil tussen koffiebonen en espresso bonen. Eén van de verschillen zit hem in dat de espressoboon minder grof is. Het tweede verschil is bij espresso dus puur de bereidingswijze. Er zijn wel meerdere soorten bonen met verschillen ten opzichte van elkaar. Zo zie je bijvoorbeeld vaak Arabica en Robusta. Ze hebben andere namen omdat ze allebei van een andere plant afkomen. Dit zijn dan ook de meest bekendste koffiebonen. De Robusta koffieboon heeft een sterke smaak en zorgt voor een mooie crèmelaag op de koffie. De Arabica koffiebonen staan bekend om de smaak tonen van chocola, karamel en amandel. Het cafeïnegehalte is ook vrij laag in de Arabica boon. Daarnaast is ook de crèmelaag minder mooi. Wanneer de bonen gecombineerd worden krijg je de bekende smaak melange. De zoete en pittige smaak komen dan allebei naar voren. Naast de soort koffieboon is er ook nog een verschil tussen licht of donker gebrand. Maar wat is het verschil? Alle koffiebonen moeten voor de bereiding gebrand worden. Zo krijgt de koffieboon een bruine kleur. Hoe donkerder de koffieboon is, hoe langer de koffieboon gebrand is. Hou je van een sterke koffie? Neem dan een donkere boon. Om de lekkerste koffie te maken moet je goed kijken naar welke koffieboon het beste bij je past. Ga dus bij jezelf na of je van sterke of een minder sterke koffie houdt.

Lees tip:  Laat je inspireren door unieke woonstijlen en opties voor je interieur

Schoonmaken

Wat ook zorgt dat de koffie goed smaakt en ook blijft smaken, is het goed schoonhouden van het koffieapparaat. Maak dus na het zetten van een bakje koffie het apparaat goed schoon. Ook moet ongeveer twee keer per jaar het apparaat ontkalkt worden. Zorg dat je het juiste product gebruikt voor het bijpassende koffieapparaat. Heeft u bijvoorbeeld een nespresso apparaat gebruik hier dan een speciale Nespresso ontkalker voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *