Gasloos in de keuken, zo pak je dat aan

Gasloos in de keuken, zo pak je dat aan

Bij de nieuwe trend van het gasloos wonen hoort natuurlijk ook een gasloze keuken. In de nieuwe huizen die tegenwoordig gebouwd worden, wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van de fossiele brandstof: aardgas. Deze stof is vervuilend en bezorgt veel CO2 uitstoot en dat maakt ze slecht voor het milieu en klimaat. Het doel is om alle huizen gasvrij te maken. Hierbij hoort dus ook de keuken. Hoe maak je het dan gasloos in de keuken? Bijvoorbeeld met een 3 in 1 kokend waterkraan. We vertellen je alles over een gasloze keuken:

Gasloos wonen

Je woning verwarmen zonder gas. Dat is de toekomst. Om te beginnen start je met een goed geïsoleerde woning. Een woning die onvoldoende geïsoleerd is, is niet alleen vervelend en koud, maar het kost ook nog eens veel geld. Door het isoleren van je woning zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft. Als je huis goed geïsoleerd is, hoef je minder te stoken me de verwarming en dit scheelt in de uitgaven aan energie.

Gasloos in de keuken begint ook met een goede ventilatie. Een slechte ventilatie in woningen kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Wanneer je gaat isoleren neem je dus ook de ventilatie mee. Een optie die niet vaak gebruikt wordt is, een ventilatiewarmtepomp. Via ventilatieroosters komt de frisse lucht binnen gedrongen in de woning. De warmte die blijft wordt omgezet in warm water en uiteindelijk terug geleidt naar de cv-ketel.

Gasloos verwarmen

Wanneer de ventilatie en de isolatie goed staan, ben je goed op weg naar het thema: gasloos in de keuken. Nu dit gedaan is, is he tijd om de gasinstallatie te vervangen. Vervang je cv-ketel voor een warmtepomp. Geen mogelijkheid hiervoor? Dan kun je kiezen om vast te gaan besparen op gas. Dit kun je doen door middel van het verwarmen van je huis door infraroodpanelen. Deze werken op stroom en je zet ze aan als je in de betreffende kamer bent. Waar dan nu de panelen hangen, kun je de verwarming uitlaten.

Lees tip:  Inspiratie voor een nieuwe keuken

Gasloos koken

Je woning wordt al vervangen en nu is het tijd voor je keuken. Gasloos in de keuken houdt in dat de producten en middelen die zich daar bevinden, ook vervangen worden. Vervang het gasfornuis met een inductieplaat. Elektrisch koken is onvermijdelijk in een gasloze woning.

Een nieuw middel dat tegenwoordig helemaal hip is, is de 3 in 1 kokend waterkraan. Deze kraan is aangesloten op een boiler en haalt dus geen water uit de cv-ketel. Dit betekent geen gas verbruik! De kraan levert kokend heet, koud en warm water uit 1 kraan. Dit is toch wat je wil?

Met deze tips die hierboven staan, kun je ook jouw huis gasvrij maken en meehelpen aan een gasloze toekomst. Gasloos in de keuken en een gehele gasloze woning, dat zijn de focuspunten van veel mensen. Volg de tips op en kijk wat er mogelijk is in jouw huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *