Maak je trap antislip met antisliptape

Wat is antislip eigenlijk?

Met antislip wordt bedoeld dat je niet of niet gemakkelijk uitglijdt over een oppervlak. De mate van antislip wordt bepaald door de eigenschappen van het oppervlak. Bijvoorbeeld door te kijken naar de structuur van de oppervlakte, het materiaal en de ruwheid van het oppervlak.

Traptreden antislip maken met antisliptape

Het is gemakkelijker dan je denkt, en ook een mooie toevoeging in je huis. Je trap antislip maken doe je met behulp van antisliptape. Dit wordt gedaan door een strook tape van ongeveer 20mm breed op het oppervlak van de traptrede te plakken. Dit wordt vaak bij de rand van de traptrede aangebracht.

Een bredere antislip tape resulteert in een groter antislipoppervlak en dus ook een veiligere traptrede.

Met de antisliptape heb je veel mogelijkheden en kun je deze ook aanpassen op jouw wensen en de stijl van de trap. De tape is namelijk beschikbaar in diverse kleuren en is daarnaast ook handig op maat te knippen.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de strip over de volledige breedte van de trap aan te brengen of deze alleen op een gedeelte van de trap te plaatsen. Ook kun je spelen met de vorm. Je kunt het niet alleen in rechte hoeken laten lopen, maar ook in ronde vormen. De antisliptape kan door iedereen makkelijk aangebracht worden en is tussenkomst van een monteur niet nodig. Let er wel op dat de ondergrond goed schoon en vetvrij is voordat je de tape aanbrengt. Dit zorgt er namelijk voor dat de tape beter hecht aan de trap.

Lees tip:  Budgetdak.nl

Bron: antislipstrip.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *