grind zuigen

Zuigauto inzetten: zo werkt grond- of grindzuigen

Kleine stukken afvalmateriaal, grind of zand af laten zuigen vanaf een moeilijk bereikbare plek? Dit is geen probleem voor een zuigauto. Ook het opzuigen van zwaarder materiaal behoort tot de mogelijkheden. Maar wanneer kies je er nu voor om een zuigauto in te zetten? Hieronder beschrijven wij wanneer je een zuigauto het beste in kunt zetten en hoe grind en grondzuigen precies werkt.

Hoe werkt een zuigauto?

Bij een zuigauto wordt de betreffend plek afgezogen door middel van buisverbindingen die verbonden zijn aan slangen. Deze slangen zijn dik en sterk, waardoor deze heel veel soorten materiaal snel en krachtig op kunnen zuigen. Een zuigauto kan tot wel 100 meter van de af te zuigen plek ingezet worden. Door het verlengen van de slangen en buizen, kan die afstand gehaald worden. Ook lastig bereikbare plekken of dieper gelegen plekken zijn hierdoor eenvoudig te bereiken. Saugbaggersales is gespecialiseerd in zuigauto’s en onderdelen voor zuigwagens.

Maar hoe werkt het nu als je zwaarder materiaal af wilt laten zuigen zoals grind of grond? Door de enorm stevige buizen en de enorme kracht van de zuigauto vormt het afzuigen en afvoeren van zwaarder materiaal geen probleem. Er zal goed gecheckt worden of de slagen en buizen goed aan elkaar verbonden zijn en vervolgens zal het materiaal opgezogen worden door de buizen en richting de zuigauto of bigbags vervoerd en opgeslagen worden. Het voordeel van de inzet van een zuigauto is verder dat je buizen, kabels en andere materialen die in de grond verborgen liggen, niet kunt beschadigen door materiaal wat er eventueel langs kan schuren. Dit materiaal wordt namelijk veilig vervoerd via de buizen. Of het nu gaat om een kruipruimte, kelder, drassige en diepe kuil of een enorme hoop restafval van een verbouwing. Het inhuren van een zuigauto zorgt ervoor dat het materiaal snel en efficiënt wordt opgezogen en afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *