dieren houden

Zorgeloos dieren houden

Natuurlijk kan er altijd wel eens iets gebeuren waar je niet op voorbereid bent wanneer je dieren op je erf hebt. Maar met onderstaande tips vermijd je risico’s.

Zoals je waarschijnlijk wel weet vergt het verzorgen van dieren eigenlijk voornamelijk twee dingen van je: inzet en liefde. Van beide even veel! En natuurlijk een groot verantwoordelijkheidsgevoel, laten we dat ook niet vergeten. Je hebt bovendien veel geduld nodig en uiteraard de financiële middelen plus de voorzieningen om in het onderhoud van jouw beestenboel te voorzien. De voornaamste zaken waar jij voor deze hobby – of zelfs beroepsmatig – over moet beschikken hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Ruimte

Uiteraard hebben je dieren een verblijf nodig. Zeker wanneer ze het, zowel overdag als ‘s avonds en ‘s nachts, zonder toezicht moeten stellen. In dat geval moeten ze in een hok of een ren verblijven. Maar zo niet, dan gun je ze natuurlijk alle bewegingsvrijheid die ze maar willen. Dat zullen ze nodig hebben om een vrolijk leven te leiden. Neem ze mee naar een weide om in te grazen, modder om in te rollen of een ander stuk grond om lekker rond te rennen. Helemaal afhankelijk van de diersoort en de daarbij passende behoeftes, uiteraard.

Materialen

Geef ze een vinger en ze nemen je hele hand. Daar moet je een stokje voor steken. Of zelfs meerdere! Zeker wanneer we het over de vrijheidsdrang van dieren hebben. Iets met gras dat aan de andere kant van de heuvel altijd groener is of zo. Laat ze daar nooit achter komen, tenzij onder begeleiding! Kortom, jij kunt voor paarden, schapen en geiten wel een omheining gebruiken. Dit kan een natuurlijke zijn, in de vorm van een alles omringende sloot. Maar ook een hek van schrikdraad, met een bijbehorend schrikdraadapparaat is een optie. Zo komen ze erachter dat hun eigen gras toch wel groen genoeg is.

Lees tip:  Richt je terras mooi in met exclusieve tuinmeubelen

Tijd

Het is heel belangrijk dat jij er naast je eigen agenda genoeg tijd op nahoudt om voor je dieren te kunnen zorgen. Anders moet je wachten tot je daadwerkelijk in de gelegenheid bent. Misschien heb je een partner of kun je personeel inhuren, zeker wanneer je van het houden van dieren je beroep wilt maken – of dat al gedaan hebt. Natuurlijk gedijen ze grotendeels ook wel op zichzelf, maar er is altijd supervisie nodig. Kun je aan deze eis niet voldoen, dan is het verzorgen van dieren niet voor jou weggelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *