Zorg voor frisse en schone lucht in uw huis

  Heeft u de laatste tijd last van een muffe geur in uw huis en merkt u dat er stofdeeltjes door uw huis vliegen? Dan is het wellicht tijd om uw wtw filter te vervangen. De hooikoorts periode is momenteel in volle bloei en het kan daarom slim zijn uw huis pollenvrij te houden. Maar wat komt er bij zo’n wtw filter allemaal bij kijken?  

Wat is een wtw filter?

Een wtw filter of te wel warmteterugwinning filter is een systeem dat zorgt dat alle stof- en vuildeeltjes worden gezuiverd in uw huis, zonder warmte te verliezen. Zo’n filter is dus geen overbodige luxe voor mensen die last hebben van hooikoorts of astma. Echter moet er wel voldoende onderhoud worden uitgevoerd om er voor te zorgen dat het systeem optimaal blijft werken. Zo’n filter gaat ongeveer drie tot vier jaar mee voordat het tijd wordt om het te vervangen.  

Welke wtw filter moet ik aanschaffen?

Wanneer het tijd is voor een nieuwe wtw filter moet u rekening houden met de Europese normen, een wtw filter moet namelijk voldoen aan het EN779 en kunt u kijken naar de klassering van zo’n filter namelijk een G3 of G4. Een G4 filter houdt hierbij hele kleine stofdeeltjes tegen en het voordeel hierbij is dat uw huis heel zuiver en stofvrij wordt echter is het grootste nadeel is dat u deze filter regelmatig moet vervangen omdat die snel vol zit. Een G3 filter daarentegen al voldoende voor een normaal rijtjeshuis, de meeste systemen zijn ook ontworpen voor zo’n filter.  

Lees tip:  Vind unieke woonstijlen en opties voor je interieur

Goed voor het milieu

Naast dat een wtw filter goed voor uw gezondheid is en kan helpen tegen hooikoorts en astma is het ook nog eens erg goed voor milieu. Dit komt doordat het warme lucht wordt teruggeblazen in de woning en daardoor ook nog eens kan besparen op de energie kosten om uw huis warm te houden. Bent u opzoek naar een nieuwe wtw filter? Neem dan eens een kijkje op wtw-filtersonline.nl  Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.