Zo kun jij je huis verduurzamen

In de huidige tijd waarin de uitstoot van CO2 steeds meer gereduceerd dient te worden, zijn er ook thuis allerlei zaken die je kunt doen om hier je steentje aan bij te dragen. Niet alleen heeft dit een positief effect op het verminderen van je eigen CO2 uitstoot, maar ook direct op de rekening voor je gas en elektra. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat het effect is, op het moment dat je een stuk minder gaat verbruiken. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Eén van deze manieren is het plaatsen van zonnepanelen en aanvullend het laten plaatsen van één of meerdere elektrische boilers. Hoe dit werkt en welke voordelen het heeft, vertellen we je in dit artikel.

Laten plaatsen van zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen is een enorm goede manier om je huis direct flink te verduurzamen. Waar een deel van de energie die we gebruiken namelijk wordt gewonnen op een niet altijd al te milieuvriendelijke manier, kun je dit door het zelf opwekken van energie beperken. Daarbij komt ook dat de gemiddelde levensduur van zonnepanelen zo rond de 20 jaar ligt en de terugverdientijd rond de 7 tot 9 jaar. Je kunt dus wel nagaan dat de jaren nadat je ze volledig hebt terugverdiend, de stroom volledig gratis is. Uiteraard kan het wel zo zijn dat de opbrengst iets minder wordt naarmate de jaren verstrijken, maar dan heb je je initiële investering al volledig terugverdiend.

Kies voor een elektrische boiler

Zelf gas opwekken, dat kan natuurlijk niet. Hoe fijn is het dan dat je in het verlengde van het laten plaatsen van zonnepanelen, door middel van het gebruik van een elektrische boiler van Elektrische-boilers.nl je gasverbruik drastisch kunt verlagen. Doordat je het stroom voor deze boiler zelf opwekt, scheelt het je dubbelop geld. Het grote voordeel aan deze boilers, is dat je geen gas (meer) verbruikt en ook dat je direct bent voorzien van warm water. Waar je normaliter eerst moet wachten totdat het water door de meters lange leiding stroomt, is de afstand van een elektrische boiler tot de kraan vaak niet meer dan een meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *