Zo houd je jouw bomen gezond

Bomen spelen een belangrijke rol in de tuin. Ze voorzien jouw tuin van schaduw op warme dagen, geven jouw tuin vorm en bieden een woonplaats aan tientallen dieren en micro-organismen die jouw tuin levendig houden. Omdat bomen een grote rol spelen in de tuin, is het belangrijk dat ze goed verzorgd worden. Het verzorgen van bomen bestaat uit verschillende onderdelen. Door alle onderdelen van boomverzorging regelmatig uit te voeren, blijven jouw bomen in topconditie en kan jij er jarenlang van genieten.

Bomen planten: Een goed begin is het halve werk

Goede boomverzorging begint al bij het planten van de boom. Bomen planten wordt vaak onderschat. Toch kan er veel misgaan bij het planten van een boom, met als gevolg dat de boom een kortere levensduur heeft of zelfs direct afsterft. Zo kunnen bomen uit een pot het hele jaar door geplant worden, maar kunnen bomen uit volle grond alleen tussen eind oktober en begin maart geplant worden. Wil jij een nieuwe boom planten? Vraag dan altijd aan de leverancier wanneer en hoe de boom het beste geplant kan worden.

Bomen snoeien: Een veilige, mooie boom

Het snoeien van bomen kan om verschillende redenen. Zo kunnen bepaalde takken topzwaar zijn en gevaar opleveren voor de omgeving van de boom, kan de grootte van de boom doorgangen belemmeren of kan het voorkomen dat de kruin van de boom een vreemde vorm heeft aangenomen. Wat de reden ook is, het snoeien van bomen moet met een zekere voorzichtigheid worden uitgevoerd. Snoei de takken nooit te dicht bij de oorsprong weg en zorg ervoor dat de takken van de boom vrij naar beneden kunnen vallen. Betreft het een grote boom? Dan is het aan te raden om het snoeien over te laten aan een boomverzorgingsbedrijf.

Lees tip:  De vele soorten metaalboren: de redenen en het doel

Boomziektes

Bomen kunnen, ondanks goede boomverzorging, ziek worden. Sommige van deze boomziektes zijn gemakkelijk te behandelen, waar andere boomziektes helemaal niet te behandelen zijn. Bomen hebben de grootste kans op genezing als een boomziekte op tijd wordt ontdekt. Het is daarom belangrijk dat jij jouw bomen regelmatig controleert op ziektes. Door jouw bomen regelmatig te controleren worden boomziektes op tijd ontdekt en kunnen ze behandeld worden voordat ze overslaan op andere bomen of er voor zorgen dat de boom doodgaat.

Boomverzorging uitbesteden

Is boomverzorging niet helemaal jouw ding, maar wil je wel zo lang mogelijk genieten van prachtige bomen? Dan is het aan te raden om jouw boomverzorging uit te besteden aan een boomverzorgingsbedrijf. Een boomverzorgingsbedrijf beschikt over alle vereiste kennis en materialen om jouw bomen op de juiste wijze te verzorgen. Door jouw boomverzorging uit te besteden aan een boomverzorgingsbedrijf kan altijd genieten van prachtige bomen in topconditie.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.