Zo houd je je gereedschap goed

Waar voor vakmensen gereedschap belangrijk is omdat er anders geen arbeid kan worden verricht, is het onderhouden van gereedschap voor de doe-het-zelver ook belangrijk. Als je al een aardige verzameling gereedschappen aan het opbouwen bent, is het belangrijk het met dezelfde zorg te behandelen als een professional. Ben jij benieuwd hoe je dit kunt doen? We vertellen je alles over het onderhouden van gereedschap in dit artikel.

Gebruik gereedschap

Als je gebruik maakt van gereedschap, dan is het allereerst belangrijk om te onthouden dat je het gereedschap het werk moet laten doen. Moet je teveel kracht zetten, persen of wringen? Dan is er hoogstwaarschijnlijk iets mis met het gereedschap of gebruik je niet het juiste gereedschap. Dit vraagt onnodig veel inzet en vraagt zelfs om ongelukken. Eis daarom niet meer van je gereedschap dan het daadwerkelijk aan kan. Een lichte schroefboormachine bijvoorbeeld gebruik je niet om voor lange tijd in beton te boren. Volg daarnaast altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant op en laat beschadigd gereedschap reparen of gooi het weg. Blijf er in ieder geval nooit mee doorwerken! 

Onderhoud gereedschap

Als je het gereedschap goed blijft onderhouden kun je veilig blijven klussen en verleng je de levensduur van het gereedschap. Maak er daarom een gewoonte van om na gebruik elk stuk gereedschap even schoon te maken met de gereedschapsreiniger van remmerswebshop.nl bijvoorbeeld. Aangekoekt vuil is lastiger te verwijderen en zo heb je alles al gebruiksklaar voor de volgende klus. Houd daarnaast ook altijd je gereedschap scherp. Laat ze op tijd slijpen zodat kan worden voorkomen dat het gereedschap bot wordt. Daarnaast zijn de meeste metaalsoorten ook zeer gevoelig voor roest. Berg het gereedschap dus goed op als je het een tijdje niet gebruikt en maak gebruik van een speciaal onderhoudsmiddel om een beschermend laagje aan te brengen.

Lees tip:  Huis opkopen: binnen tien dagen geld op je rekening

Opbergen gereedschap

We sluiten af met het netjes, veilig en overzichtelijk opbergen van al jouw gereedschap.Vooral met kinderen in huis is het nodig om extra maatregelen te nemen en plaats je het gereedschap het beste in een afgesloten kast. Gereedschap kan niet goed tegen vocht dus probeer de omgeving zo droog mogelijk te houden. Het beste is dus om het gereedschap op te bergen in huis, het tuinhuis schuurtje of een professionele gereedschapskist. Verder wordt tuingereedschap wanneer het op de grond staat sneller bot en kunnen kwasten als je ze na gebruik niet goed schoonmaakt meteen worden weggegooid. Neem dus eens een kijkje naar al jouw gereedschap en bedenk goed hoe je deze het beste kunt onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *