Wespennest in je tuin? Zo kom je er vanaf!

Je zit in het zonnetje in de tuin met in de ene hand een boek en in de andere kant een blikje drinken. Je bent net op een spannend stuk, wil een slok van je drinken pakken maar hoort dan gezoem. Net op tijd, een wesp in je blikje. Nou is die ene wesp nog geen reden voor actie, maar wanneer er groepjes wespen rondvliegen in de tuin en dit er continu veel zijn, wordt het tijd om er iets aan te doen. Hoe dan? Wespen bestrijden en verwijderen doe je met een specialist!

Wespennest in de tuin

Wanneer je constateert dat er ongewoon veel wespen in de tuin zitten, is de kans heel groot dat er een wespennest zit. Ga voorzichtig op onderzoek uit, een wespennest kan namelijk ook in de grond zitten en hier wil je niet op gaan staan. Wanneer er inderdaad een wespennest in de tuin zit, is het zaak om een bestrijder in te schakelen. Tenzij het nest op een veilige plek zit en de zomer bijna afgelopen is, dan kun je ervoor kiezen een nest te laten zitten, de wespen overleven de winter namelijk niet. Een wespennest laten verwijderen is wel altijd de meest veilige oplossing, omdat je hiermee steken voorkomt en ervoor zorgt dat ook de wespenkoningin het niet overleefd.

Wespennest bestrijden

Het bestrijden van een wespennest is niet iets wat je zelf moet doen, schakel hier altijd een expert voor in. Wanneer je dit niet goed aanpakt, is de kans aanwezig dat de wespen agressief worden en gaan steken, dit kan gevaarlijk zijn. Een expert weet hoe een nest het beste bestreden kan worden en heeft hier ook de juiste spullen voor. Door het nest te bestrijden worden ook de wespen buiten het nest naar het nest gelokt, zij krijgen een signaal dat er iets is en komen helpen. Een bestrijder bestrijdt zo dus het gehele volk. Als een wespennest bestreden is, krijg je garantie van de bestrijder, als het nest terugkomt op dezelfde plek, wordt het kosteloos weer verwijdert. Dit geldt ook voor wespennesten in huis, de bestrijder zal in huis op zoek gaan naar het nest en deze bestrijden. Probeer het vooral binnen niet zelf te doen, als de wespen in huis zitten en zich bedreigd voelen, heb je een nest boze wespen in huis. De eerste reactie van een boze/bange wesp is steken, probeer dit dus te voorkomen!

Lees tip:  Jouw hond verrassen met een verjaardagsbox

Bestrijder inschakelen

Wil je een wespennest verwijderen in je tuin? Neem contact op met Beestjeskwijt.nl. De bestrijder gaat dan aan de slag en zorgt ervoor dat iedereen weer veilig in de tuin terecht kan! Zo lang het nest nog niet verwijdert is, pas dan goed op, probeer uit de buurt te blijven van het nest en kijk uit met zoetigheid in de tuin. Pas ook op met eventuele huisdieren, wanneer het nest verstoord wordt kunnen de wespen agressief worden en dit kan voor iedereen, mens en dier, gevaarlijk zijn. Een nest in de grond is helemaal oppassen, blijf het liefst uit de tuin zo lang het nest daar zit!

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.