Welke vliegendeur past het beste bij mijn woning?

Meer comfort creëren in de woning is een kwestie van de juiste voorzieningen kiezen, dat is zeker. Natuurlijk is het belangrijk te weten welke voorzieningen dat precies zijn voor jouw persoonlijke situatie. Veel mensen kiezen voor een vliegendeur om vervelende vliegen en andere insecten buiten te houden, aangezien deze het wooncomfort negatief kunnen beïnvloeden. Zoals bij elke voorziening voor in huis zijn er natuurlijk heel wat verschillende soorten vliegendeuren. Welk type je het beste kiest hangt vooral af van je voorkeuren en noden – maar onderstaand overzicht geeft in elk geval al enkele van de populairste!

Verschillende soorten vliegendeuren

  1. Een plisse vliegendeur

Een plisse vliegendeur is eigenlijk een beetje het moderne broertje van de traditionele vliegendeur: deze deur rolt immers niet open, maar schuift, waardoor je grotendeels zelf kunt bepalen hoe ver open of toe de deur moet gaan. Daarbij komen veel plisse vliegendeuren in moderne stijlen, waardoor ze perfect passen in de meeste huishoudens van vandaag. Een plisse vliegendeur kan daarbij ook vaak verkregen worden met automatische bediening, waardoor je dus ook vanop afstand kan kiezen om de deur open of toe te doen!

  1. Een dubbele plisse vliegendeur

Als je een vliegendeur nodig hebt voor een groter raam of deur, dan is een dubbele plisse vliegendeur zeker en vast een goede optie. Dergelijke modellen zijn niet alleen langer en breder, ze gaan ook langs twee kanten open en toe. Het grote voordeel? Je kan die deur langs de ene kant van het raam open laten en aan de andere kant toe. Dat betekent dus dat je nog meer controle hebt over je vliegendeur, wat natuurlijk erg handig is!

  1. Een vliegengordijn
Lees tip:  De mooiste kerken van Europa

Voor wie op zoek is naar een vliegendeur die nog eenvoudiger te plaatsen en te verwijderen en toch dezelfde voordelen biedt als een echte vliegendeur, is een vliegengordijn de beste oplossing. Een dergelijk gordijn is veel lichter dan een vliegendeur, waardoor je deze dus eenvoudig helemaal zelf kan installeren. Meestal worden deze afschermingen wel uitsluitend manueel bediend, maar de kostprijs ligt dan wel weer een heel stuk lager!

De beste vliegendeur voor je woning vinden

Een vliegendeur is zeker en vast een meerwaarde voor elke woning die op zoek is naar meer comfort. Vooral tijdens de warme zomerdagen kunnen vliegen en muggen een ware bedreiging vormen – en dat is de keuze voor een vliegendeur van uitstekende kwaliteit natuurlijk nog veel belangrijker om aangenamer te wonen!Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.