Welke verschillende soorten lijsten bestaan er allemaal?

We houden er eigenlijk stiekem allemaal wel van om in ons interieur gebruik te kunnen maken van verschillende lijsten. Er zijn dan ook heel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van lijsten. In eerste instantie kunnen ze er bijvoorbeeld voor zorgen dat de werken die worden opgehangen over een zeer kenmerkende uitstraling komen te beschikken. Een lijst kan een bepaald werk er dan ook echt tussenuit laten springen. Bovendien is het ook zo dat een lijst een bepaalde mate aan bescherming kunnen realiseren voor het werk in kwestie. Hoe het ook zij, zou jij graag meer te weten willen komen over de verschillende fotolijsten en andere exemplaren die er bestaan? Dan moet je, je zeker even verdiepen in de informatie die je hieronder aan kan treffen.

Keuze tussen een standaard en een maatwerk lijst 

De eerste keuze die je voor het kopen van lijsten zal willen maken heeft wellicht te maken met het verschil tussen standaard evenals maatwerk exemplaren. Voor standaard lijsten geldt uiteraard dat je het moet doen met de manier waarop ze in de fabriek zijn geproduceerd. Beschik jij over zeer concrete eisen met betrekking tot de lijsten die jij wenst te kopen voor in jouw huis? In dat geval zal je al snel tot de conclusie komen dat de keuze voor een maatwerk exemplaar mogelijks de beste keuze is. Let wel op, het spreekt voor zich dat maatwerk lijsten in de praktijk net wat duurder kunnen uitvallen. Gelukkig bestaan er ook interessante manieren om dit prijskaartje nog te drukken.

Lees tip:  Een visgraatvloer combineren met vloerverwarming

Uit welke materialen kunnen lijsten zijn gemaakt? 

Voor lijsten geldt dat ze gemaakt kunnen worden uit verschillende materialen. Allereerst kan het daarbij gaan om bijvoorbeeld hout. Voor een houten lijst geldt bovendien dat ze op hun beurt ook nog eens altijd vervaardigd kunnen zijn uit verschillende houtsoorten. Hierbij kan er worden gedacht aan:

  • Eikenhouten lijst; 
  • Een lijst van dennenhout; 
  • Een zacht hout zoals MDF; 

Het spreekt voor zich dat deze niet alleen gemaakt kunnen zijn van hout, daarnaast kunnen ze ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld aluminium en uiteraard ook van kunststof. De keuze voor het type materiaal is niet alleen bepalend voor de uitstraling van de lijst, daarnaast spreekt het voor zich dat ze ook voor een groot deel de kostprijs zal bepalen. In ieder geval, even goed de verschillende materialen vergelijken waar ze uit vervaardigd kunnen worden is altijd interessant.

Wat zijn de aandachtspunten met betrekking tot de afwerking?

Op het moment dat je een bepaalde lijst gaat bestellen bij Verno.com is het altijd de moeite waard om jezelf even af te vragen in welke ruimte in huis ze geplaatst dienen te worden. Dit niet in het minst met het oog op eventuele vereiste vochtbestendige eigenschappen. Vroeger was het onmogelijk om ervoor te kiezen om een lijst gemaakt van hout in bijvoorbeeld de badkamer te plaatsen. Tegenwoordig is het dat wel. Je moet er alleen bij stil blijven staan dat het hout daarvoor mogelijks speciaal moet worden behandeld. Deze behandeling is vereist omdat het hout anders zou kunnen gaan rotten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. In ieder geval, ook de afwerking van de verschillende lijsten die je mogelijks wenst te kopen is zeker een niet onbelangrijk punt om aandacht aan te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *