Welke verfsoort voor binnen

Welke verfsoort kies je voor binnen?

Wilt u uw huis verven van binnen? Dan twijfelt u misschien over welke soort u het beste kunt gebruiken. Wij zoeken het voor u uit welke verf u het beste kunt gebruiken en welke soort het meeste gebruikt wordt op het moment.

Waterbasis of terpentinebasis?

Een veelgestelde vraag is of u binnen in uw huis verf op waterbasis moet gebruiken of verf moet gebruiken op terpentinebasis. Sinds 2000 mogen schilders in een woning alleen schilderen met verf die een lage concentratie oplosmiddelen bevat. Dit is minder schadelijk voor de gezondheid van de mens en milieu. Het is dus beter voor zowel de schilder als voor u en uw gezin en het milieu om verf te gebruiken op waterbasis.

Acrylverf

Acrylverf is een van de meest gebruikte verfsoort bij binnen schilderen. Acrylverf bevat namelijk ook geen chemische stoffen en is goed verdund met water. Hierdoor is het minder schadelijk voor het milieu en uw gezondheid. Het is makkelijk aan te brengen op muren, plafonds, kozijnen en deuren.

VoordelenNadelen
Minder schadelijk voor gezondheidMeerdere lagen aanbrengen
Geen geurKan slecht tegen vocht
Droogt snelCorrecties zijn meer zichtbaar

Andere soorten voor binnen

Er zijn natuurlijk ook specifieke soorten verf verkrijgbaar. Denk aan verf voor de vloer, plafond, metaalverf en structuurverf. Deze verfsoorten zijn minder gebruikelijk dan acrylverf, latexverf en witkalk, maar geven uw huis wel net een andere look.

Metaalverf

Metaalverf is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Bent u misschien van plan een radiator te schilderen. Kies dan voor radiatorverf, deze is bestand tegen verschillende temperaturen. Verf slijt- en krast vast is zodat u jaren kunt doen met uw geverfde vloer.

Lees tip:  Posters/prenten voor kinderkamer

Vloerverf

Het schilderen van de vloer ziet u steeds vaker. Het is net weer wat anders dan laminaat of een parketvloer. Let op dat de v erf slijt- en krast vast is zodat u jaren kunt doen met uw geverfde vloer.

Structuurverf

Als u uw plafond of muren wilt schilderen overweeg dan eens structuurverf. In deze verf zit dus een structuur zoals het woord al zegt. Er zit hier een korrel in verwerkt die een mooie uitstraling geeft. Er zijn allerlei soorten structuren verkrijgbaar dus er is keuze voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *