Welke soort hor past bij mij?

Vooral in de zomer zijn horren ideaal. Je kunt je ramen en deuren lekker open zetten zonder dat er vervelende insecten binnenkomen. Heb je een schuifpui? Of een draaikiepraam? Ook dan is het heel goed mogelijk om een hor te plaatsen. Voor elk raam of elke deur is een andere hor ideaal. Benieuwd welke hor bij jou past? In deze blog zetten we ze voor je op een rijtje.

Rolhor

Een rolhor is een hor die oprolt in een cassette. Het voordeel hiervan is dat je deze makkelijk oprolt als je hem niet nodig hebt. Zo zie je er bijna niks van! Je kunt het beste kiezen voor een raamrolhor met gaasopsluiting. Op deze manier voorkom je dat het gaas uit de geleidingen waait. En wil je net wat meer luxe? Kies dan voor een rolhor met veervertrager. Deze hor schiet niet omhoog als je hem loslaat, maar rolt automatisch op. Een rolhor is zowel geschikt voor naar buiten draaiende ramen als voor naar binnen draaiende ramen, draaikiepramen en dakramen.

Inzethor

Een inzethor klem je tussen de boven- en onderkant van het kozijn. Het voordeel hiervan is dat het niet nodig is om te boren. Deze hor is dus makkelijk met één beweging te plaatsen. Een inzethor kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant van het raam worden geplaatst. Deze hor kan altijd blijven zitten, ook als het raam gesloten is. Een inzethor is het meest geschikt voor naar binnen draaiende ramen en draaikiepramen.

Lamellenhor

Een lamellenhor bestaat uit stroken gaas die elkaar licht overlappen. De onderkant van deze stroken gaas is verzwaard zodat ze niet kunnen openwaaien. Deze hor is ideaal voor deuren waardoor kinderen en huisdieren naar binnen en naar buiten lopen. Zo kunnen zij zonder hulp door de hor lopen en deze valt vanzelf weer goed dicht.

Lees tip:  Multiplex, de juiste houtsoort voor binnenshuis!

Plissé hordeur

Een plissé hordeur kun je openen als een schuifdeur, waarbij het gaas gevouwen wordt. Je kunt deze hor makkelijk openen en sluiten en hij blijft in elke gewenste stand staan.

Dubbele plissé hordeur

En heb je dubbele openslaande deuren? Dan is de dubbele plissé hordeur ideaal voor jou. Met deze hor is de hele oppervlakte bedekt en heb je geen last meer van vervelende insecten.

Scharnierende hordeur

Een scharnierende hordeur kun je net als een gewone deur openen en sluiten door hem naar binnen of buiten te draaien.  Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.