Welke soort grasmaaier moet ik kiezen? 

Wanneer je een grasveld hebt in de voor- of achtertuin, wil je deze zo goed mogelijk onderhouden. Dit kun je makkelijk doen door middel van een grasmaaier. Maar het kiezen van een grasmaaier die goed is voor jouw tuin is makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt tuingereedschap op accu, tuingereedschap op benzine, grote machines en kleine machines. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Hoe bepaal je dan welke het beste werkt voor jou? 

Accu of benzine

Grasmaaiers kunnen op stroom of op benzine werken. Wanneer ze op stroom werken, zul je de accu voor gebruik moeten opladen. Wanneer het op benzine werkt, moet je voor gebruik controleren of er nog genoeg benzine in zit en indien nodig bijvullen. Tegenwoordig kiest men vaker voor tuingereedschap op accu. Een Ego grasmaaier werkt bijvoorbeeld op een accu, en werkt net zo goed als een tuinmachine op benzine. Het voordeel is ook nog eens dat het, in tegenstelling tot wanneer je benzine gebruikt, er geen uitlaatgassen zijn en het veel onderhoud scheelt. Een accu hoef je namelijk alleen maar op te laden. Vervolgens kun je gelijk aan de slag. Dat er geen uitlaatgassen vrijkomen is ook veel beter voor het milieu, maar ook voor jezelf. Deze uitlaatgassen zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid. 

Groot of klein

Wanneer er een afmeting wordt vermeld bij een grasmaaier, slaat dit op de breedte van de grasmaaier. Hoe breder de grasmaaier, hoe breder de oppervlakte dat de grasmaaier kan maaien in één keer. Hoe groot je grasmaaier moet zijn hangt af van de oppervlakte van je tuin en de vorm van de tuin. Heb je een grote tuin, dan is een grote grasmaaier natuurlijk een handige keuze. Je kunt dan snel zoveel mogelijk gras maaien. Maar wanneer je grasveld moeilijk bereikbare plekken heeft of smallere stukken, kom je niet zo ver met een grote grasmaaier. Dan is het misschien handiger om een kleinere te nemen en dan iets langer bezig te zijn met het maaien van het gras.

Lees tip:  Ervaar de kwaliteit van echte Duitse keukens

Zitmaaiers

Een andere optie die je ook hebt wat betreft de vorm van de grasmaaier, is een zitmaaier. Zoals de naam al suggereert kun je op deze grasmaaier zitten en hem zo zelf besturen. Als je een grote tuin hebt of slecht ter been bent kan dit een goede optie zijn, aangezien je zittend de tuin kunt onderhouden. Het kan in het begin wel lastig te besturen zijn als je het voor het eerst doet, maar uiteindelijk is het goed te doen. Ook zijn zitmaaiers vaak een stuk duurder dan normale grasmaaiers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *