Welke deuren heb jij in huis?

  Opdek Deuren met glas


De binnendeuren die voor een woning worden gebruikt, kunnen stompe- of opdek deuren zijn. Een stompe deur wordt afgehangen met scharnieren en valt geheel in het kozijn. Een opdekdeur daarentegen, valt gedeeltelijk op het deurkozijn, over de opdek rand. Een opdek deur is altijd iets naar voren geplaatst. Paumelle scharnieren zorgen ervoor dat de opdek deur op precieze wijze wordt afgehangen. Stompe en opdek-deuren worden binnenshuis gebruikt. Buitendeuren worden altijd als stompe variant geleverd. Omdat een opdek deur gedeeltelijk op het kozijn valt laat deze weinig tot geen tocht door.

Binnendeuren vervangen

Het plaatsen of vervangen van een oude deur, is behoorlijk vakkundig werk. Er zit ook verschil in het afhangen van een stompe- of opdek deur. Opdek deuren zijn gemakkelijker te monteren dan een stompe deur. Daarom zal er vaak voor een opdek binnendeur worden gekozen. Ben je van plan zelf deze deur af te hangen, neem dan goed de maat van het deurkozijn op drie verschillende plekken. Wel rekening houden met de tochtdorpel. De opdek deur is veel simpeler op te hangen dan de stompe variant. Er hoeft niet geschaafd of gezaagd te worden omdat de deur op het kozijn valt. Goed de maten nemen is wel belangrijk, om tot een acceptabel resultaat te komen. Een opdek deur heeft op drie plekken, paumelle scharnieren nodig. Meestal zal de opdek deur al voorzien zijn van voorgeboorde gaten. Zijn de binnendeuren niet de standaardafmetingen, dan kun je deuren op maat laten maken. Heb je niet echt veel klus ervaring, dan is het verstandig om alles even op te laten meten door de professionele vakman. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste maat deur.

Lees tip:  Kunstgras in de tuin? Ga voor de voordelen van realistisch kunstgras!

Opdek Deuren met glas

De meest populaire opdek deuren, zijn de gewone gladde deuren. Toch geeft een binnendeur die voorzien is van glas, een mooie uitstraling aan het interieur. Er zijn enorm veel verschillende soorten glas die aan elke woonstijl zijn eigen inbreng geeft. Een wat ouder huis, wat stamt uit de jaren ’30, krijgt met een glas-in-lood binnendeur een chique aanzien. Toch kan een binnendeur met glas-in-lood, aan een modern en strak interieur een spannende aanblik geven. Opdek Deuren met glas zijn helemaal trendy. Door het glas wordt de lichtinval vele malen beter. Nadeel kan zijn dat, vooral wanneer de deur grotendeels uit glas bestaat, je sneller vlekken en vingerafdrukken krijgt.

Verschillende soorten glas voor een binnendeur

Glas-in-lood Zoals eerder besproken geeft deze glassoort een authentieke uitstraling. Kan de juiste aanvulling zijn voor het interieur. Het lood kan gepatenteerd, breed zijn of juist smal. Jaren 30 stijl Evenals de glas-in-lood deuren zijn er ook deuren met glas die een typische uitstraling van de jaren ’30 hebben. Kenmerkend zijn de rechte lijnen en een drietal raampjes aan de bovenzijde van de deur. De raampjes bestaan meestal uit gewoon glas maar kan ook sierglas zijn. Landelijke deuren Landelijke deuren bestaan meestal uit de onderzijde van de deur dicht en daarboven een 6-tal raampjes twee aan twee. Al of niet voorzien van sierglas. Heb je een landelijk interieur, dan zullen binnendeuren met dit aanzien, sfeer verhogend werken. Nog een aantal stijlen zoals, industrieel, modern en klassieke binnendeuren met glas, vind je op de diverse websites voor binnendeuren.

Lees tip:  Flink besparen op je energierekening


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *