Welke aanhanger kopen

Welke aanhanger kopen?

Voor zowel particulieren als bedrijven zijn er veel situaties te bedenken waarbij een aanhanger goed van pas komt. We kunnen dan ook veel redenen bedenken waarvoor een eigen aanhanger altijd handig is. Zeker als je graag aan het klussen bent rondom of in je huis dan komt een aanhanger vaak van pas. Bijvoorbeeld voor het afvoeren van tuinafval of het vervoeren van nieuwe meubels.

Natuurlijk kan je een aanhanger huren, maar een aanhanger kopen is op lange termijn een stuk voordeliger én zorgt ervoor dat je altijd de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van je aanhanger. Je zal merken dat als je een aanhanger hebt staan dan je hem regelmatig gebruikt. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, op vakantie voor extra bagageruimte, voor het afvoeren van (tuin)afval naar de gemeentewerf en noem zo maar op.

Een aanhanger kopen is dus zeker interessant, maar welke aanhanger moet je kiezen? In dit artikel geven wij advies over welke aanhanger voor jou het meest geschikt is.

Type aanhangers

Als je op zoek gaat naar een geschikte aanhanger dan heb je de keuze uit vele verschillende modellen, namelijk: open, plateau, gesloten en kipper. Ieder type aanhanger heeft zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om een type aanhanger te kiezen dat past bij hetgeen waarvoor je hem wilt gebruiken.

Geremd of ongeremd?

Bij een aanhanger kopen is het belangrijk om te weten wat het verschil tussen geremd en ongeremd is. Een geremde aanhanger is een model met daarop een remsysteem. Geremde aanhangers zijn wat duurder, maar bieden meer veiligheid en zijn geschikt voor als je zware ladingen wilt vervoeren. Ongeremde aanhangers zijn prima geschikt voor kleine en lichte ladingen.

Lees tip:  De beste keus tuinschermen voor een schutting

Is een rijbewijs B voldoende?

Als het totale gewicht van de auto met aanhanger minder is dan 3500 kilo of is het gewicht de aanhanger minder dan 750 kilo? Dan is een rijbewijs B voldoende. Moet er meer gewicht vervoert worden? Dan is een rijbewijs B+ of zelfs BE nodig. Bij het kopen van een aanhanger is dit een erg belangrijk punt om rekening mee te houden. Meer lezen over wanneer een rijbewijs B+ of BE nodig is? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *