Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn bloemen die gedroogd zijn waardoor zij langer houdbaar zijn dan normale bloemen. Er zijn verschillende manieren waarop bloemen te drogen zijn. De meest bekende methode hiervan is door de bloemen samen te persen in bijvoorbeeld een boek. Een andere manier om bloemen te drogen is door ze simpelweg bloot te stellen aan de lucht. Dit gebeurt vaak op een droge en bij voorkeur donkere ruimte waar de bloemen in kleine bosjes ondersteboven worden opgehangen.

De perfecte droogbloemen voor elke gelegenheid

Het perfecte bloemstuk kan elk evenement specialer maken. Van verjaardagsfeestjes tot huwelijksceremonies, bloemen zijn een integraal onderdeel van het decor. Als het gaat om het kiezen van bloemstuk voor uw evenement, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden.

Het kiezen van het juiste arrangement betekent het kiezen van de juiste balans tussen kleur, vorm en grootte. De beste manier om een mooi bloemstuk te creëren is door rekening te houden met drie basisprincipes: harmonie, eenheid en contrast. Ook de presentatie van de droogbloemen is belangrijk voor een mooi geheel. Presenteert u de bloemen in een vaas, als een geheel of los? 

U kunt ervoor kiezen uw boeket droogbloemen zelf samen te stellen en te drogen. Voor grotere aantallen boeketten en grassen kunt u ook terecht bij een droogbloemen groothandel.

De beste manieren om droogbloemen op te slaan


Het is niet met zekerheid vast te stellen hoe lang droogbloemen houdbaar zijn. Dit komt onder andere door verschillende factoren zoals de luchtvochtigheidsgraad, het soort bloemen die gebruikt zijn en de blootstelling aan de hoeveelheid zonlicht. Over het algemeen zijn de meeste droogbloemen minstens een half jaar houdbaar. Dit kan variëren tot soms wel twee jaar of langer als zij in optimale conditie bewaart worden. Droogbloemen kunnen het best bewaard worden op een droge plek zonder direct zonlicht. Ook is het verstandig de bloemen niet te vaak te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *