voordelen vloerverwarming

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

In veel nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard vloerverwarming ingelegd. Bij oudere huizen is het vaak nodig om vloerverwarming te leggen. Het is toch ook heerlijk om met je blote voeten op een warme vloer te stappen. Vloerverwarming laten leggen in oudere huizen wordt steeds vaker gedaan. Dit komt door de vele voordelen van vloerverwarming. Maar wat zijn deze voordelen? Wij hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet!

Geen zichtbare radiatoren

Door vloerverwarming in te zetten als hoofdverwarming, dan zijn er geen radiatoren meer nodig om je huis op temperatuur te houden. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat de wanden vrij zijn, zodat je er iets tegenaan kunt zetten. Bijvoorbeeld een kast of tafel. Ook zien de muren er veel strakker uit zonder radiatoren. Vloerverwarming is onzichtbaar.

Warme voeten

Ben jij een ontzettend koukleum en heb je een hekel aan een koude vloer? Dan biedt vloerverwarming uitkomst in de winterperiode. Door de vloerverwarming zal de vloer altijd aangenaam warm aanvoelen tijdens de wintermaanden. Met als uitkomst een warme vloer en dus ook warme voeten. Met vloerverwarming heb je nooit meer last van een koude vloer, waardoor rondlopen op blote voeten veel comfortabeler wordt.

Warmtespreiding

Vloerverwarming zorgt voor een verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak. Dit zorgt voor een goede warmtespreiding met stralingswarmte en voorkomt verwarmde luchtstromen. Dit bevordert de luchtvochtigheid en een aangename temperatuur in huis.

Energiezuinig

Het aanleggen van vloerverwarming heeft op het gebied van comfort veel voordelen, maar daarnaast zorgt het ook voor energiezuinige verwarming. Doordat de lucht verspreid wordt opgewarmd is er minder energie nodig voor een aangename temperatuur in huis. Minder energie levert een flinke kostenbesparing op en is ook nog eens beter voor het milieu.

Lees tip:  Kamerplanten verzorgen in de winter

Meer informatie over vloerverwarming leggen? Of advies nodig? Vraag vrijblijvend advies op maat over vloerverwarming aan bij VloerverwarmingLatenLeggen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *