Wat zijn de voordelen van rolluiken?

Rolluiken dienen niet alleen als zonwerende functie. Dit type zonwering heeft namelijk meerdere voordelen die gunstig zijn voor jouw woning. Ben jij in overweging om zonwering aan te schaffen, maar weet je nog niet welke zonwering past bij jouw voorkeuren en wensen? Lees dan deze blog snel verder, want hier lees je de voordelen van rolluiken. Eén van de meest praktische zonweringen als het gaat om verduistering.  

#1 Dempen van de akoestiek 

Je zou het in eerste instantie niet meteen denken, maar rolluiken dragen bij aan het dempen van de akoestiek. Het dempt omgevingsgeluid in drukke straten, maar ook ’s nachts kan omgevingsgeluid erg irritant zijn. De blaffende hond van je buurman, verkeersgeluiden, noem maar op. Rolluiken helpen bij het dempen van geluid. Met maar liefst 8 decibel! Zo word je dus veel minder gestoord tijdens de nachtrust en sta je weer fris en fruitig op.  

#2 Koelte en warmte 

Rolluiken weren natuurlijk de zon, dit betekend dat het automatisch koeler is in jouw huis. Maar een rolluik heeft buiten het weren van de zon ook nog de functie om warmte binnen te houden tijdens winterdagen. Luchtdichte inbouwrolluiken dragen bovendien bij aan energie neutrale woningen. Een groot pluspunt voor jouw energierekening dus! 

#3 Geen pottenkijkers 

Woon je aan een drukke straat, en kan iedereen bij jou naar binnen kijken? Wij begrijpen dat je ook toe bent aan privacy, zeker in de avond. Het ultieme middel om je van de buitenwereld te scheiden en lekker sfeervol terug te trekken is natuurlijk een rolluik. Deze verduisterd volledig, dus je hebt niet last van nieuwsgierige voorbijgangers. Ideaal voor jouw privacy! 

Lees tip:  De mooiste manier om jouw canvas op te hangen

#4 Soorten rolluiken 

Binnen de zonwering is natuurlijk gigantisch veel keuze, pergola zonwering, screens, terrasschermen te veel om op te noemen dus. Zelfs binnen de rolluiken zijn verschillende opties beschikbaar. Zo zijn er ten eerste luchtdichte inbouwrolluiken. Deze rolluiken zijn uitermate geschikt voor de energiebewuste nieuwbouwwoningen. Een tweede soort rolluik is het voorzetrolluik. Bij dit type rolluik hoef je niet jouw gehele raam te verbouwen om het rolluik te installeren. Ben je op zoek naar een goede leverancier in Noord-Nederland? Zoek eens op rolluiken Groningen en vind een zonwering leverancier bij jou in de buurt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *