perscontainer

Wat zijn de voordelen van een perscontainer?

Wanneer je als bedrijf veel afval produceert, kan het voordelig zijn om een perscontainer te laten plaatsen. Een perscontainer bestaat uit twee onderdelen, namelijk een container en de pers. Een perscontainer via Afvalperscontainer.nl heeft veel voordelen ten opzichte van een normale container. Deze voordelen worden in dit blog besproken.

Het is beter voor het milieu

Doordat de pers van een perscontainer het afval strak samenperst, neemt het veel minder ruimte in beslag. In vaktermen wordt dit “hoge verdichting van het afval” genoemd. Dat wil zeggen dat er een minder groot volume aan afval is, wat beter is voor het milieu. Maar de containers hoeven hierdoor ook aanzienlijk minder vaak geleegd of gewisseld te worden. Dat betekent minder vrachtwagens die op en neer rijden en dus minder uitstoot.

Met een perscontainer bespaar je kosten

Die besparing voor het milieu is natuurlijk erg mooi, maar als ondernemer zijn de kosten ook erg belangrijk. Met een perscontainer bespaar je kosten, doordat er minder vaak een container geplaatst hoeft te worden. De pers perst het afval samen, waardoor er veel meer afval in één container past. Bovendien hebben perscontainer vaak een grotere capaciteit dan normale containers. Zo hoeft de container minder vaak geleegd of gewisseld te worden.
Een perscontainer kan gehuurd of gekocht worden. De aanschaf van een perscontainer kan op de lange termijn zo een goede investering zijn.

Het is hygiënischer

Afhankelijk van het soort afval dat je als bedrijf produceert, kan een perscontainer een erg hygiënische oplossing bieden. Zeker organisch afval of afval met een sterke geur kunnen in normale containers voor vervelende situaties zorgen. Een grote perscontainer is volledig afgesloten, waardoor er niets meer in en uit kan en ook nare luchtjes binnen de container blijven. Bovendien is er voor organisch afval of afval dat gemakkelijk kan gaan rotten een optie om een zogenaamde “ozonizer” toe te voegen. Deze voorkomt vieze geuren en zorgt voor extra hygiëne. Via Afvalperscontainer.nl kun je diverse perscontainers huren.

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Overige voordelen van een perscontainer

Door de geautomatiseerde bediening kunnen alleen geregistreerde gebruikers gebruik maken van de perscontainer. Zo voorkom je dat voorbijgangers en andere ongewenste gebruikers afval in de container deponeren. Tevens wordt er automatisch een seintje afgegeven wanneer de container vol is en deze geleegd dient te worden. Hier heb je dus zelf geen omkijken naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *