gemiddelde kosten van een aannemer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een aannemer?

Waarschijnlijk kun je zelf wel een kamer verven en het vervangen van een lamp lukt je waarschijnlijk ook nog wel. Maar als je grootse plannen hebt voor een nieuw huis, dan zul je toch snel een expert moeten inhuren. Dan is het verstandig om eens naar een aannemer te kijken. In deze blogpost leggen we uit waarom je een aannemer nodig hebt, wat de voordelen zijn en wat de kosten van een aannemer zijn.

Waarom heb je een aannemer nodig?

Een aannemer is de baas over de hele verbouwing. Dit kan variëren van het bouwen van heel nieuw huis tot het renoveren van de slaapkamer. Je kunt dus een aannemer inhuren voor veel verschillende projecten. Zoals al eerder is benoemd kun je niet altijd werkzaamheden zelf uitvoeren en kan het soms lastig zijn om het overzicht te bewaren, zeker als je meerdere werkzaamheden hebt tijdens een bouwproject.

Vaste aannemer

Om ervoor te zorgen dat jouw bouwproject goed verloopt, is het verstandig om de werkzaamheden te laten doen door één vaste aannemer. Dan heb je een vast aanspreekpunt als je bijvoorbeeld wil weten hoe het project verloopt of als je andere vragen hebt. Toch hoeft het niet zo te zijn dat jouw aannemer alle werkzaamheden zelf kan uitvoeren. En zal deze specialisten zoals stukadoors of schilders in moeten huren.

Voordelen aannemer

Enkele voordelen van het inhuren van een aannemer zijn:

  • Een aannemer heeft ervaring waardoor deze efficiënter te werk gaat, dus is je project sneller klaar
  • Je hebt garantie dat je verbouwing helemaal af is en goed wordt opgeleverd
  • De aannemer neemt al het werk uit jouw handen
Lees tip:  Een fijn leefklimaat in je huis creëer je zo!

Dit is natuurlijk allemaal anders als je het zelf zou doen. Dit omdat je een expert inhuurt voor je verbouwing. Daarom raden wij aan om duidelijke afspraken te maken. Door van tevoren helder aan te geven wat je verwacht van het eindresultaat en hoe lang het project moet duren, kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat kost een aannemer?

Vakman nodig? Het is moeilijk om te zeggen wat een aannemer nou exact kost. Dit ligt natuurlijk aan hoe groot het project is. Het verbouwen van een badkamer is natuurlijk minder duur dan het laten bouwen van een nieuw huis. Ook kan het per regio verschillen. Maar als we uitgaan van een uurtarief ben je vaak tussen de € 30,- en € 50,- per uur kwijt. Je kunt kiezen voor een richtprijs, deze kan achteraf hoger of lager uitvallen. Wil je van tevoren te weten wat je kwijt bent? Dan is het aan te raden om een vaste prijs af te spreken. Dan betaal je altijd het afgesproken bedrag en hoef je niet later extra geld te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *