Wat zijn de badkamertrends 2021?

Elk jaar opnieuw is er natuurlijk sprake van bepaalde badkamertrends. Het jaar 2021 vormt daar geen uitzondering op. Veel mensen vinden het fijn om regelmatig in te spelen op de belangrijkste trends die zich aftekenen op de markt. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat ze op deze manier bijvoorbeeld hun badkamer regelmatig terug een fris tintje kunnen geven. De kans is bijzonder groot dat ook jij één van deze mensen bent. Zou jij graag ook de interessantste en tevens ook leukste badkamertrends 2021 willen ontdekken? Daarvoor is de informatie in dit artikel bedoeld!

Donkere badkamers zijn aanzienlijk populairder

Vroeger kon er steevast worden vastgesteld dat de meeste mensen kozen voor een lichte badkamer. Daarbij werd er doorgaans gekozen voor een witte of een licht beige kleur. Tegenwoordig blijkt dat anders te zijn. Eén van de misschien wel belangrijkste badkamertrends 2021 is dan ook dat badkamers steeds donkerder worden. Zwarte badkamers waren bijvoorbeeld vroeger ondenkbaar, maar dat is tegenwoordig toch wel even anders. Indien ook jij graag een donkere badkamer in je woning wenst te realiseren is het wel belangrijk om rekening te houden met deze factoren:

  1. Er dient minstens één groot raam in je badkamer voorzien te worden;
  2. Het is belangrijk om goed na te denken over de verlichting in je badkamer;

Zou je in ieder geval graag één van de meest populaire badkamertrends 2021 willen toepassen in jouw badkamer? Dan zou je kunnen overwegen om af te stappen van de standaardkleuren wit en beige in de badkamer en te kiezen voor een meer donkere look.

Lees tip:  Waarom kiezen voor een platdakraam daktoetreding?

Er wordt meer geïnvesteerd in technologie

Vroeger was een badkamer een vrij eenvoudige kamer in je woning. Er was een bad en / of een douche in terug te vinden, een toilet en een kast met spiegel en daar bleef het veelal bij. Tegenwoordig zijn de badkamertrends 2021 wel even anders. Er wordt dan ook in vergelijking met vroeger aanzienlijk meer geïnvesteerd in technologie. Enkele voorbeelden van dergelijke investeringen die tegenwoordig zeer vaak gebeuren in een badkamer zijn de volgende:

●        Slimme sensorlampen;

●        Slimme kranen en / of spiegels;

●        Een smart douche met touchscreen;

Het spreekt voor zich dat deze technologische toevoegingen een bepaalde investering vereisen. Het is mede omwille van deze reden dat een badkamer anno 2021 een stuk duurder is in vergelijking met vroeger. Dit gezegd hebbende krijg je er natuurlijk wel behoorlijk wat extra comfort en luxe voor in de plaats. Of dit voor jou al dan niet belangrijk is, is uiteraard aan jou om te bepalen.

Douchezaak | Alles voor de badkamer.

Houtlook in de badkamer is populairder dan ooit

Tot slot, jarenlang leek het er naar uit te zien dat hout in de badkamer een absolute no-go was. Tegenwoordig is dat wel even anders. Het gebruik van hout in de badkamer is doorgaans geen echt goed idee. Dit althans niet wanneer het hout niet speciaal is behandeld om geïntegreerd te worden in een vochtige ruimte. Tegenwoordig is dat wel even anders. De badkamertrends 2021 maken dan ook duidelijk dat houtlook in de badkamer eigenlijk nog haast nooit zo populair is geweest als tegenwoordig het geval is. Ben jij dus ook iemand die houdt van de uitstraling van hout? Dan is er nog nooit een betere periode geweest om houtlook in je badkamer te integreren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *