Wat moet je allemaal weten over de steigerbuis?

De kans is zeer groot dat je al ooit eens hebt gehoord over de zogenaamde steigerbuis. Bijgevolg is de kans eveneens bestaande dat je ze al eens in het echt aan het werk hebt gezien. Overal waar je een steiger of een stelling tegen een gevel ziet staan is het namelijk zo dat er gebruik wordt gemaakt van steigerbuizen. Het betreft hier buizen die aan elkaar gekoppeld kunnen worden waarna ze een solide constructie kunnen vormen. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk eveneens zo dat ze steeds vaker worden gebruikt als onderdeel in bijvoorbeeld meubilair. In het bijzonder voor mensen met een hart voor industrieel meubilair kan dit bijzonder interessant zijn. 

Uit welke materialen kan steigerbuis zijn gemaakt?

Ben je van plan om over te gaan tot het kopen van steigerbuis? In dat geval zal je meteen tot de vaststelling komen dat er op de markt verschillende soorten materialen zijn terug te vinden waar deze buizen uit vervaardigd kunnen zijn. We maken op dit vlak een onderscheid tussen:

  1. De gegalvaniseerde exemplaren;
  2. De aluminium exemplaren; 

Voor welk type steigerbuis jij finaal zal gaan kiezen is volledig afhankelijk van de eisen waarover je beschikt. Niet zelden komt het in de praktijk bijvoorbeeld voor dat mensen van plan zijn om met deze buizen leuke spullen te maken voor in hun interieur. Wanneer dat ook iets is wat jij wil gaan doen spreekt het voor zich dat het, het overwegen waard kan zijn om te kiezen voor zwarte exemplaren. Standaard is het echter zo dat deze buizen alleen in een grijze kleur aangekocht kunnen worden. 

Lees tip:  Wanneer een verhuisbedrijf Den Haag inschakelen?

Zowel voor gegalvaniseerde als voor aluminium steigerbuizen geldt dat ze beiden ontzettend populair zijn. Beschik je slechts over een relatief beperkt budget? In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk de voorkeur willen geven aan het gebruik van aluminium exemplaren. Deze zijn immers veruit de meest voordelige van de twee opties. 

Waar wordt steigerbuis voor gebruikt? 

Gebruik maken van steigerbuis is in de praktijk mogelijk voor tal van verschillende doeleinden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze buizen te gebruiken voor het realiseren van een stelling of steiger. Een andere mogelijkheid waarover je beschikt is om ze dienst te laten doen als materiaal voor industriële meubels. Ook deze functie is door de jaren heen stelselmatig belangrijker geworden.

Ook jij kan er mee aan de slag gaan!

Gebruikmaken van een steigerbuis is in principe voor iedereen mogelijk. Heel wat mensen hebben het vermoeden dat het zelf maken van meubilair met een industriële touch wellicht niet meteen voor hen is weggelegd. De praktijk leert ons echter doorgaans iets helemaal anders. Het is dan ook zo dat je er absoluut voor kan kiezen om zelf met dit materiaal aan de slag te gaan. Dit ook wanneer je zelf nog maar over weinig ervaring beschikt met het maken van meubilair. 

Ben je van plan om zelf te gaan knutselen met steigerbuizen? Hou er dan wel zeker en vast rekening mee dat de eigenschappen van de verschillende exemplaren op de markt kunnen verschillen. Alleen op die manier zorg je er immers voor dat de buizen zeker aan jouw verwachtingen kunnen voldoen.Klik hier om direct te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *