kantoor interieur

Wat mag absoluut niet ontbreken in je kantoor interieur?

Het inrichten van een kantoor is voor de een het leukste dat er is en voor de ander een echte nachtmerrie. Want wat is er allemaal mogelijk, wat mag absoluut niet ontbreken en waar vind je de meubels en benodigdheden die je zoekt. Gelukkig hebben wij dit voor je in een duidelijk overzicht gezet en geven je graag een duwtje in de goede richting. Een kantoor inrichten is overigens niet iets dat je in enkele uren doet. Je moet er echt goed over nadenken. Wat heb je nodig in een kantoor en wat is handig in een kantoor. Steeds meer werkplekken zijn bijvoorbeeld ergonomisch ingericht. Er wordt goed nagedacht over de verlichting en uiteindelijk ook over het gemak wanneer je aan het werk bent.

Een goede verlichting

Een kantoor en werkplek moet natuurlijk goed verlicht zijn. Het is hierbij belangrijk dat alles goed zichtbaar is, het licht niet te fel is en schaduwvorming wordt voorkomen. Kies bij groot voorkeur niet voor TL verlichting maar liever voor een natuurlijker licht. Waarbij verlichten aan de hand van LED een goede keuze is. Natuurlijk kun je daarbij ook voor sfeerverlichting en mooie lampen kiezen. Deze werken in het algemeen rustgevend en geven soms een heerlijk huiselijke sfeer aan een kantoor. Dat komt de productiviteit van werknemers ten goede.

Ergonomische meubels

Een modern kantoor kan natuurlijk niet zonder ergonomische meubels. Daar is het goed te kijken welke meubels je voorkeur hebben. Zo worden zit en sta bureau’s steeds vaker in een modern kantoor geplaatst. Omdat je op deze manier langer kunt werken en doorgaans productiever bent.

Lees tip:  Waarom dakonderhoud zo belangrijk is
Ook in hoogte verstelbare bureau’s en goede ergonomische bureaustoelen zijn aan te raden. Deze voorkomen klachten in rug en nek op de langere termijn. Een fijn idee!

Opbergruimte

Een kantoor kan natuurlijk niet zonder opbergruimte. Met een goede kast zorg je ervoor dat alles overzichtelijk en veilig kan worden opgeborgen en je alles makkelijker terug kunt vinden. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om documenten en artikelen of kantoor benodigdheden netjes op te bergen. Voor het veilig bewaren van waardevolle spullen is de lockerkast een passend en ideale oplossing. Waardoor je voorkomt dat persoonlijke spullen als tassen en kleding door het kantoor slingeren of kwijtraken.

Decoratie en kleuren

Door het plaatsen van decoraties en kiezen voor kleuren kun je een kantoor huiselijk en sfeervol maken. Wat zorgt dat werknemers minder stress en afleiding ervaren. Kies bij voorkeur een groot schilderij als blikvanger of bijzondere lamp aan het plafond. Een van de stijlen die steeds vaker toegepast wordt is industrieel. Omdat je relatief weinig nodig hebt om de perfecte werkplek met uitstraling te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *