Wat komt er kijken bij Schoorsteen nieuwbouw?

Iedereen wil natuurlijk wel een mooie nieuwe kachel met schoorsteen in zijn nieuwe huis hebben. Tegen relatief lage kosten creëer je snel meer sfeer en comfort in huis. Dit brengt later zelfs financiële voordelen met zich mee. Maar bij een Schoorsteen nieuwbouw komt vaak toch nog een hoop kijken. Zo onder andere de kosten van een nieuwe schoorsteen aardig oplopen, helemaal wanneer er extra aandacht aan de constructie besteed moet worden. Hoe kun je ervoor zorgen dat de kosten niet de pan uitrijzen en waar moet je nog meer opletten bij de aanschaf van een Schoorsteen nieuwbouw? Wij zetten alles hier voor je op een rijtje. 

Houdt de kosten van een nieuwe kachel in de gaten

De kosten van een nieuwe kachel kunnen soms snel oplopen. Houdt daarom met een aantal dingen rekening. Ten eerste is het bij de bouw van een nieuw huis belangrijk rekening te houden met de positionering van de schoorsteen aansluiting en de inrichting van de woonkamer. Laat deze in geval van een Schoorsteen nieuwbouw op elkaar aansluiten. Zo bespaar je ook op eventuele extra kosten zoals extra lagen in de muur etc. Bij een nieuwe schoorsteen hoort een nieuwe kachel, hier zijn ook veel verschillende prijsklassen voor. Zo heb je kachels in de bouwmarkt voor rond de 200 euro. Echter kun je ook gaan voor een design kachel dan moet je eerder denken aan prijzen rond de 2000 euro. 

Voor welke Schoorsteen nieuwbouw ga jij?

Ook voor welke schoorsteen je gaat heeft invloed op prijs. In het geval van een nieuwe schoorsteen heb je een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Zo kun je een schoorsteen laten metselen op je nieuwe dak. Dit is van oorsprong de meest gankelijke keuze. In het arbeidskosten loopt de prijs hierdoor vaak op. Je kunt ook gaan voor een prefab Schoorsteen nieuwbouw. Deze worden steeds meer aangeboden en worden in de fabriek in elkaar gezet. Hierdoor kan de schoorsteen snel en zonder te veel vervoers- en arbeidskosten geplaatst worden. Dit scheelt in de kosten maar geeft je ook meer mogelijkheden op het gebied van afwerking en design keuzes. 

Lees tip:  Onkruid tussen je tegels verwijderen

Een groot aanbod aan nieuwe schoorstenen en kachels

Door het grote aanbod aan nieuwe schoorstenen kan het soms lastig zijn de juiste schouw en/of kachel voor jouw huis te vinden. Houdt daarom met het volgende rekening. Let er als eerst op dat de schoorsteen aansluit op jouw woning. Je wilt geen RVS schoorsteen op een oude woning zetten. Ten tweede wil je erop letten dat de schoorsteen die jij op het oog hebt ook geschikt is voor jouw dak. Sommige schoorstenen zijn erg zwaar of passen qua maat niet op jouw woning. Als laatste wil je uiteraard rekening houden met de prijs. Let hierbij niet alleen op de kosten van de schoorsteen maar ook op installatiekosten, benodigde accessoires, en aanpassingen aan de constructie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *